Subsidie voor een stimulerende leesomgeving op school

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ondersteunt basisscholen en scholen voor buitengewoon basisonderwijs met een subsidie om de leesomgeving te verbeteren. Hier is wat je moet weten:

Waar gaat het over?

Tussen 15 mei en 15 juni 2024 kunnen scholen een subsidie aanvragen. Met dit geld kunnen ze leesmaterialen aanschaffen zoals boeken, e-books en e-readers. Deze materialen zijn bedoeld om een fijne leesplek te creëren, zowel tijdens de lessen als tijdens de opvang op school.

Hoe werkt het?

De subsidie aanvragen is heel eenvoudig. Scholen vullen één aanvraagformulier in voor al hun vestigingen samen en zorgen ervoor dat alle aankopen vóór 31 december 2024 worden gedaan. Het indienen van een verslag is niet nodig, maar bewaar wel alle bonnetjes tot eind 2025 voor eventuele controles.

Wie kan meedoen?

Alle Nederlandstalige basisscholen en scholen voor buitengewoon basisonderwijs in Brussel komen in aanmerking. Het maakt niet uit hoe groot je school is, je kunt meedoen en profiteren van de subsidie.

Hoeveel kun je krijgen?

Scholen ontvangen minstens 5 euro per leerling. Dit bedrag wordt berekend op basis van het aantal leerlingen op 1 februari 2023.

Wil je meer informatie of meteen aan de slag gaan? Ga naar het subsidieloket en verbeter de leesomgeving op jouw school! 📚💡