Zoekresultaten

203 resultaten

Nieuwe magazines van de ‘Ronde van Brussel’ en ‘Brussel aan de Slag’

Image
Ontdek in 3 nieuwe magazines voor de Ronde van Brussel en Brussel aan de Slag de realisaties van de VGC in het Nederlandstalig onderwijs en de opleidingssector in
Brussel.
Meer over Nieuwe magazines van de ‘Ronde van Brussel’ en ‘Brussel aan de Slag’

Uitgebreide basisschool Scheutplaneet in Anderlecht is officieel geopend

Image
De gerenoveerde en uitgebreide basisschool Scheutplaneet in Anderlecht werd officieel geopend. De school krijgt nu een dubbele capaciteit, tot 480 plaatsen, dankzij een subsidie van 4 miljoen euro van de VGC.
Meer over Uitgebreide basisschool Scheutplaneet in Anderlecht is officieel geopend

Week van de Vrijwilliger

Image
Van 2 tot 10 maart 2024 is het de Week van de vrijwilliger. Het uitgesproken moment om de vrijwilligers op je school in de bloemetjes te zetten.
Meer over Week van de Vrijwilliger

Fix vzw geeft werkervaring en renoveert in Nederlandstalige scholen in Brussel

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een subsidie van 1.003.779 EUR aan FIX vzw. Dit is een stijging van bijna 150.000 EUR ten opzichte van vorig jaar. Hiermee bouwt FIX aan een kwaliteitsvolle opleiding voor Brusselse kortgeschoolden en aan kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur voor Brusselse ketten.
Meer over Fix vzw geeft werkervaring en renoveert in Nederlandstalige scholen in Brussel

Eerstesteenlegging voor uitbreiding van GO! campus Zavelberg in Sint-Agatha-Berchem

Image
Vandaag vond de eerste steenlegging plaats van een uniek nieuwbouw- en renovatieproject op de Zavelbergsite in Sint-Agatha-Berchem. Een drie verdieping tellende nieuwbouw die organisch verbonden is met het gerenoveerde bestaande schoolgebouw brengt het kinderdagverblijf, de kleuter- en lagere school samen onder één dak.
Meer over Eerstesteenlegging voor uitbreiding van GO! campus Zavelberg in Sint-Agatha-Berchem

Nederlandstalig scholencomplex ‘Mutsaard’ ingehuldigd

Image
Het gloednieuwe scholencomplex Mutsaard opende begin dit jaar voor het eerst haar deuren voor de leerlingen van de kleuter- en lagere school Koningin Astrid en het Hoofdstedelijk Atheneum Karel Buls. Gisteren werd de site feestelijk ingehuldigd.
Meer over Nederlandstalig scholencomplex ‘Mutsaard’ ingehuldigd

Dag van de Directeur

Image
Op deze bijzondere Dag van de Directeur willen we een hartverwarmend moment creëren om al onze fantastische schooldirecteurs in het zonnetje te zetten! Jullie zijn de stille krachten achter het onderwijs en visionairs die niet alleen scholen besturen, maar ook blijvende impact hebben op de levens van onze ketjes en de leerkrachten.
Meer over Dag van de Directeur

Met ‘Klaar voor de lerarenopleiding?’ promoten Brusselse Hogescholen en VGC leerkrachtenberoep bij Brusselse scholieren

Image
De hogeschool Odisee en de Erasmushogeschool Brussel, de twee Nederlandstalige hogescholen in Brussel met educatieve bacheloropleidingen, starten samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) de actie 'Klaar voor de lerarenopleiding?'.
Meer over Met ‘Klaar voor de lerarenopleiding?’ promoten Brusselse Hogescholen en VGC leerkrachtenberoep bij Brusselse scholieren

Vier Nederlandstalige scholen krijgen renovatie van de refter

Image
Dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), vinden er momenteel in vier scholen renovaties plaats van de refter. Met een totale VGC-subsidie van 145.428 euro worden ze omgetoverd tot gezellige eetplekken.
Meer over Vier Nederlandstalige scholen krijgen renovatie van de refter

Week tegen Pesten van 2 tot 9 februari

Image
De Week tegen Pesten is de jaarlijkse mobiliserende actie om kinderen te sensibiliseren en te inspireren om niet te pesten. Ook de Brusselse scholen gaan aan slag rond welbevinden op school.
Meer over Week tegen Pesten van 2 tot 9 februari