Zoekresultaten

244 resultaten

Nieuwe subsidieoproep Energiezorg op School

Image
De VGC investeert in energiebesparende maatregelen en lanceert de oproep Energiezorg op School. Je kunt als school een aanvraag doen voor warmte-, isolatie-, verlichtings- en monitoringsmaatregelen, inclusief zonnepanelen. Subsidies bedragen maximaal 60.000 euro (100.000 euro voor buitenmuurisolatie). Een aanvraag indienen kan tot en met 29 november 2024 via subsidies.vgc.be.
Meer over Nieuwe subsidieoproep Energiezorg op School

Basisschool en woningcomplex Zennestraat feestelijk ingehuldigd

Image
In de Zennestraat 80-88 en 96 werd woensdag 12 juni 2024 samen met buurtbewoners, leerlingen, leerkrachten en vertegenwoordigers van verschillende betrokken politieke niveaus de nieuwe Nederlandstalige basisschool ‘de Zennestraal’ en 15 passiefwoningen van de Brusselse Grondregie ingehuldigd. Het school- en woningcomplex is een project van architectenbureau BOB361, dat op een boogscheut van de site gevestigd is.
Meer over Basisschool en woningcomplex Zennestraat feestelijk ingehuldigd

VGC lanceert nieuw subsidiekader voor duurzame schoolgebouwen in Brussel

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) lanceert een nieuw subsidiekader voor zonnepanelen, warmtepompen en isolatiewerken. Alle Nederlandstalige basisscholen, secundaire scholen, academies, schoolinternaten en onderwijspartners in Brussel kunnen zich hiervoor aanmelden.
Meer over VGC lanceert nieuw subsidiekader voor duurzame schoolgebouwen in Brussel

Digitale talentenmaanden en doedag 2024

Image
De digitale talentenmaanden gaan in 2024 door van 21 oktober tot en met 20 december. In september kun je je klas inschrijven voor het digitale aanbod en de doedag bij de VDAB op 24 oktober. Zet de data alvast in je kalender!
Meer over Digitale talentenmaanden en doedag 2024

1 miljoen euro voor Brusselse Time-In-projecten om schooluitval tegen te gaan

Image
Het aantal secundaire scholen dat een Time-In financiering krijgt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) wordt verhoogd van 5 naar 8 scholen. Daarmee kunnen deze scholen een beleid uitbouwen om spijbelen en schooluitval tegen te gaan.
Meer over 1 miljoen euro voor Brusselse Time-In-projecten om schooluitval tegen te gaan

VGC steunt positieve identiteitsontwikkeling bij Brusselse jongeren

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft een subsidie van 105.840 euro toegekend aan het project ‘Wie zijn wij?’ van GO! Scholengroep Brussel. Dit project is gericht op het bevorderen van een positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren in een grootstedelijke omgeving.
Meer over VGC steunt positieve identiteitsontwikkeling bij Brusselse jongeren

VGC investeert in kwaliteitsvolle binnenschoolse opvang in Brussel

Image
Om aan de maatschappelijke vraag naar opvang te voldoen, organiseren 158 basisscholen in Brussel binnenschoolse opvang voor en na de schooluren, tijdens de middag, op woensdagnamiddag en op schoolvrije dagen. Omdat kinderen recht hebben op kwalitatieve opvang die aansluit bij hun noden en om het aanbod toegankelijk en betaalbaar te houden, biedt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) financiële ondersteuning.
Meer over VGC investeert in kwaliteitsvolle binnenschoolse opvang in Brussel

Voorstelling uitbreiding capaciteit secundair onderwijs in de Brusselse vijfhoek

Image
Met dit renovatieproject biedt het GO!, gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en de VGC, een antwoord op de groeiende vraag naar extra plaatsen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. In het gerenoveerde gebouw, gelegen in de Vaartstraat, zal GO! Atheneum Brussel opleidingen aanbieden gericht op doorstroom naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.
Meer over Voorstelling uitbreiding capaciteit secundair onderwijs in de Brusselse vijfhoek

Bouw uitbreiding VGC-campus buitengewoon onderwijs Kasterlinden gestart

Image
Met de bouw van een nieuwe uitbreiding van de campus Kasterlinden in Sint-Agatha-Berchem, voorziet de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), als schoolbestuur, in een aangepaste leef- en leeromgeving voor 50 extra leerlingen buitengewoon lager onderwijs.
Meer over Bouw uitbreiding VGC-campus buitengewoon onderwijs Kasterlinden gestart

Basisschool Regina Assumpta Anderlecht maakt meertalig onderwijs concreet

Image
In de Nederlandstalige basisschool Regina Assumpta, gelegen in het hart van de Anderlechtse Peterboswijk, zijn alle leerlingen meertalig. Dit kapitaal aan taal bij de leerlingen, wil de school volop benutten, van de onthaalklas tot het zesde leerjaar. De school ontwikkelde een eigen visie op meertaligheid: de thuistalen van de leerlingen worden niet verborgen, maar krijgen een plekje in de klas.​​​​​​​
Meer over Basisschool Regina Assumpta Anderlecht maakt meertalig onderwijs concreet