Zoekresultaten

194 resultaten

Inschrijven in Brussel 2024-2025

Image
De infocampagne Inschrijven in Brussel 2024-2025 is van start gegaan. Op de website www.inschrijveninbrussel.be vind je alle informatie over het verloop van de procedure.
Meer over Inschrijven in Brussel 2024-2025

Volg een workshop toegankelijk schrijven

Image
Begrijpen niet alle ouders of cursisten de aankondigingen, uitnodigingen, reglementen, rapporten … van je school?
Volg een gratis workshop toegankelijk schrijven op 22 januari en 1 februari.
Meer over Volg een workshop toegankelijk schrijven

VGC investeert in energiezuinige scholen: 1.600 zonnepanelen en een energiebesparing van 407 megawatt/uur

Image
34 Nederlandstalige scholen in Brussel zetten de stap naar een energiezuinige toekomst dankzij meer dan anderhalf miljoen euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Met het subsidieprogramma 'Energiezorg op School' kunnen scholen energiebesparende maatregelen en dakrenovaties uitvoeren en zonnepanelen aankopen.
Meer over VGC investeert in energiezuinige scholen: 1.600 zonnepanelen en een energiebesparing van 407 megawatt/uur

Nieuwe onderwijscampus in Elsene: VGC zet in op uitbreiding secundair onderwijs

Image
Tijdens een persconferentie kondigde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan dat het oude Beobank-gebouw, tussen de VUB-campus en het station van Etterbeek, wordt omgebouwd tot een moderne, multifunctionele onderwijscampus. De transformatie, uitgevoerd door projectontwikkelaar Befimmo in opdracht van de VGC via een Publiek-Private Samenwerking (PPS)-formule, omvat twee secundaire scholen en infrastructuur voor gemeenschapsactiviteiten.
Meer over Nieuwe onderwijscampus in Elsene: VGC zet in op uitbreiding secundair onderwijs

Debateville lanceert initiatieworkshops debat voor Brusselse Scholen

Image
Debateville haalt dit schooljaar de band met het onderwijs in Brussel verder aan met een speels en engagerend debatprogramma. Scholen worden uitgenodigd om samen met hun leerlingen van de derde graad lager onderwijs opnieuw de wereld van debatteren te verkennen. Voor leerkrachten die geïnteresseerd zijn in het integreren van debat in hun lessen, biedt Debateville een laagdrempelige werkvorm aan.
Meer over Debateville lanceert initiatieworkshops debat voor Brusselse Scholen

410.000 euro, een recordsubsidie voor de renovatie van Brusselse schoolrefters

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een investeringssubsidie aan 7 Nederlandstalige scholen om hun schoolrefter grondig te renoveren. Zo kunnen leerlingen en leerkrachten genieten van een aangename, polyvalente lunchruimte.
Meer over 410.000 euro, een recordsubsidie voor de renovatie van Brusselse schoolrefters

Duik samen met het AMVB in jullie eigen schoolarchief

Image
Het schoolkrantje, de foto’s van de schoolreizen, het script van het schooltoneel… Ze getuigen van jullie bruisende schoolwerking. Examens, rapporten, deliberatieverslagen, leerplannen… Zij tonen dan weer aan dat jullie onderwijs serieus nemen. Samen vormen deze documenten een onuitputtelijke bron om het verhaal van ons onderwijs te vertellen. Maar hoe bewaar je ze duurzaam voor de toekomst? Ontdek het tijdens het gratis vormingstraject arhiefzorg van het Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel (AMVB).
Meer over Duik samen met het AMVB in jullie eigen schoolarchief

Welzijnseducatie voor leerkrachten: ontdek Sidekick Sam Academy

Image
Sidekick Sam Academy, het gratis platform dat leerkrachten maandelijks voorziet van nieuw lesmateriaal rond het welbevinden van kinderen en jongeren, van kleuter tot secundair onderwijs. Op www.SidekickSamAcademy.be ontdek je een divers aanbod aan workshops, podcasts, lespakketten, videomateriaal en artikels, allemaal ontworpen om het welzijn van leerlingen te bevorderen.
Meer over Welzijnseducatie voor leerkrachten: ontdek Sidekick Sam Academy

Leerkrachten, directies en beleidsmakers komen samen na drie jaar Ronde van Brussel

Image
In 2020 werd de Ronde van Brussel gelanceerd, een initiatief om leerkrachten en directies de kans te geven hun stem te laten horen en input te geven voor het onderwijsbeleid. Vandaag, drie jaar later, komen zij opnieuw bijeen, deze keer om de resultaten van hun inspanningen te bespreken.
Meer over Leerkrachten, directies en beleidsmakers komen samen na drie jaar Ronde van Brussel

BRUZZKet blijft innoveren: VGC-subsidie voor nieuwe KLIK-editie in 2024

Image
BRUZZKet is een digitaal kinder- en jongerenplatform voor Nederlandstalige en meertalige Brusselse jongeren van 9 tot 13 jaar. BRUZZ lanceerde het in 2018 in nauwe samenwerking met het Onderwijscentrum Brussel (OCB). De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zet de samenwerking met BRUZZ verder. Dankzij een subsidie van 74.500 euro kunnen Brusselse ketten ook in 2024 terecht bij BRUZZKet voor mediacontent op maat.
Meer over BRUZZKet blijft innoveren: VGC-subsidie voor nieuwe KLIK-editie in 2024