Nieuws

202 resultaten

STIP IT actie: samen tegen pesten

Image
STIP IT is een jaarlijkese mobiliserende actie om kinderen te sensibiliseren en te inspireren om niet te pesten. Nog tot en met 18 februari 2023 strijden Ketnet, MNM en Radio 2 weer samen tegen pesten. Doet jouw school ook mee?
Meer over STIP IT actie: samen tegen pesten

Vrije basisschool Sint-Joris in de Cellebroersstraat feestelijk geopend

Image
Vandaag werd de gerenoveerde Vrije basisschool Sint-Joris in de Cellebroersstraat in Brussel feestelijk geopend. Deze renovatie gaat gepaard met een fikse uitbreiding van de capaciteit.
Meer over Vrije basisschool Sint-Joris in de Cellebroersstraat feestelijk geopend

Steun voor scholen die inzetten op meertaligheid

Image
Dertig Nederlandstalige scholen in Brussel ontvangen samen 66.000 euro van de VGC om projecten op te zetten rond meertaligheid. De deelnemende scholen bedachten een brede waaier van projecten voor hun leerlingen.
Meer over Steun voor scholen die inzetten op meertaligheid

Twee jaar Brussel Vol Taal

Image
Twee jaar geleden ging de website Brussel Vol Taal online. De website blijkt voor Brusselse schoolteams een waardevolle ondersteuning om met de talige diversiteit om te gaan. Brussel Vol Taal krijgt regelmatig nieuwe updates. Zo vind je er nu interviews met Brusselse ketten die vertellen over hoe het is om in de veeltalige hoofdstad in het Nederlands naar school te gaan. Hun visie daarop zal iedere leerkracht in Brussel boeien!
Meer over Twee jaar Brussel Vol Taal

Eerstesteenlegging voor basisschool De Schatkist in Haren

Image
In Haren werd vandaag de eerste steen gelegd voor de renovatie en nieuwbouw van basisschool De Schatkist. Als de school klaar is, kan de capaciteit in het Nederlandstalig onderwijs uitgebreid worden met 99 plaatsen, 24 extra plaatsen in het kleuteronderwijs en 75 in het lager onderwijs.
Meer over Eerstesteenlegging voor basisschool De Schatkist in Haren

Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan

Image
Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan, want wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten. Doet jullie school ook mee? Op 9 februari 2023 zetten we alle klimaatacties voor #iktrekhetmijaan in de kijker. Registreer jullie klimaatacties op www.iktrekhetmijaan.be en maak kans op een leuke prijs! Op zoek naar info en tips?
Meer over Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan

Klimaatmaatregelen in het onderwijs

Image
Vlaanderen zet Klimaatfondsmiddelen in om energiebesparende maatregelen te nemen in de schoolgebouwen, om zo te werken aan de klimaatdoelstellingen. Het gaat om de uitfasering van stookolieketels, het vervangen van buitenschrijnwerk en de installatie van energie-efficiënte ventilatie.
Meer over Klimaatmaatregelen in het onderwijs

Eerste Nederlandstalige gemeenteschool in Elsene uit de startblokken

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie geeft een principeakkoord van 3,7 miljoen euro voor een nieuwe Nederlandstalige basisschool van 250 leerlingen in Elsene. Op de site aan de Graystraat 120-126 werkt de gemeente Elsene aan plannen om een basisschool te bouwen, in twee fases. Vanaf september 2025 zal de school haar eerste leerlingen kunnen ontvangen.
Meer over Eerste Nederlandstalige gemeenteschool in Elsene uit de startblokken

Start in februari met je educatieve opleiding

Image
Sta je in het onderwijs? Of denk je erover na om de overstap naar het onderwijs te maken? Start al in februari met een educatieve opleiding in Brussel!
Meer over Start in februari met je educatieve opleiding

Vorming MOS-klimaatcafé op 17 januari

Image
Hoe ga je op school aan de slag met het thema klimaat? Hoe maak je klimaat bespreekbaar en hoe leer je erover op een interessante manier? Hoe kun je samen met leerlingen en collega’s een geslaagde klimaatactie opzetten voor Dikketruiendag?
Meer over Vorming MOS-klimaatcafé op 17 januari