Leerkracht in Brussel

Ik wil leerkracht worden

#leerkrachtBXL

#leerkrachtBXL

Met de campagne #leerkrachtBXL wil de VGC de leerkrachten bedanken voor het verschil dat ze elke dag maken én willen we nieuwe leerkrachten aanmoedigen om in Brussel voor de klas te staan.
Lesgeven in Brussel

Lesgeven in Brussel

Welke educatieve opleiding moet je volgen? Kan je lesgeven zonder educatieve opleiding? Hoeveel anciënniteit uit de privésector kan je meenemen als zij-instromer? Waar vind je de vacatures? Ontdek het hier.
Solliciteren

Solliciteren

Wil je aan de slag in het Nederlandstalig onderwijs of de Nederlandstalig opleidingssector in Brussel? Bekijk de vacatures of laat je gegevens achter bij de betrokken instanties zodat scholen je kunnen contacteren.
Helpen als vrijwilliger

Helpen als vrijwilliger

Vrijwilligers kunnen op verschillende manieren helpen op scholen: opvang van leerlingen, helpen bij activiteiten, begeleiding studie, voorlezen, klusjes ... Vrijwilligers kunnen onder bepaalde voorwaarden gratis of met een vergoeding aan de slag. Wil je vrijwilliger worden in een school? Meld aan via www.giveaday.be/leerkrachtbxl.

Ik ben leerkracht / directeur

Avond van het onderwijs

Avond van het onderwijs

Elk jaar organiseren we de 'Avond van het onderwijs' om alle medewerkers van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel te bedanken voor hun inzet.
Dag van de Leerkracht

Dag van de Leerkracht

Op 5 oktober is het de internationale Dag van de Leerkracht. De leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel staan elke dag klaar voor onze ketjes. Daarom zet de VGC die dag de leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel in de bloemetjes.
Activiteiten voor leerkrachten

Activiteiten voor leerkrachten

Ben je aan de slag in een Brusselse school? Fantastisch! Maak kennis met andere leerkrachten en werk mee aan een nog sterkere onderwijscommunity in onze hoofdstad. Volg de activiteiten van #leerkrachtBXL op Facebook.
Projecten voor toekomstige en startende leerkrachten

Projecten voor toekomstige en startende leerkrachten

De VGC en het Onderwijscentrum Brussel (OCB) ondersteunen projecten voor toekomstige en startende leerkrachten in Brussel. Er zijn projecten om jongeren aan te moedigen om te kiezen voor de lerarenopleiding. Projecten om studenten te ondersteunen en actief kennis te laten maken met lesgeven in de grootstad. En er wordt ingezet op aanvangsbegeleiding van startende leerkrachten.
Ronde van Brussel

Ronde van Brussel

In 2020 dachten 345 Brusselse leerkrachten en directies samen met de VGC mee na over hoe we samen het Nederlandstalig onderwijs nog beter kunnen maken. In 2023 blikten we met de schoolteams terug op de realisaties. Lees hier hoe de VGC Onderwijs en Vorming de suggesties omzet in concrete acties.
Vrijwilligers op school

Vrijwilligers op school

Vrijwilligers kunnen op verschillende manieren helpen op scholen: opvang van leerlingen, helpen bij activiteiten, begeleiding studie, voorlezen, klusjes ... Vrijwilligers kunnen onder bepaalde voorwaarden gratis of met een vergoeding aan de slag. Ontdek de voorwaarden en onze tips om vrijwilligers te zoeken en aan te nemen voor je school.
Gepensioneerde leerkrachten aanwerven

Gepensioneerde leerkrachten aanwerven

Gepensioneerde leerkrachten kunnen onder bepaalde voorwaarden aan de slag blijven in het onderwijs. De concrete mogelijkheden en de voorwaarden hangen samen met je leeftijd op de dag van je aanstelling. Ontdek de voorwaarden op de website van Onderwijs Vlaanderen.
Ambassadeurs #leerkrachtBXL

Ambassadeurs #leerkrachtBXL

Zoek je zelf leerkrachten voor je school? Of wil je graag meewerken aan de campagne #leerkrachtBXL? Word ambassadeur voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel! Vul het formulier in en we nemen contact me je op.

Contactformulier

Heb je vragen over lesgeven in Brussel of leerkracht worden in Brussel? Neem contact met ons op of vul het infoformulier in.

Algemene directie Onderwijs en Vorming
Vlaamse Gemeenschapscommissie
Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel
T 02 563 04 50  | leerkrachtbxl@vgc.be
www.leerkrachtBXL.bewww.facebook.com/leerkrachtBXL