Brussel aan de Slag

Om het beleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van scholen en organisaties, legden we in 2020-2021 ons oor te luisteren bij de professionals uit de Nederlandstalige opleidingssector in Brussel.

Een verslag met de suggesties van de schoolteams vind je terug in het magazine Brussel aan de Slag 2022.
Ook in het Strategisch Meerjarenplan 2021-2025 van de VGC vind je die aanbevelingen terug.

Tijdens een slotevent op 23 november 2023 in het Brussels Parlement, blikten we samen met de opleidingsprofessionals terug op de realisaties van de afgelopen periode. In het magazine Brussel aan de Slag 2024 ontdek je wat de VGC de afgelopen jaren gedaan heeft met sectoraanbevelingen rond:

  • een warme overdracht van het secundair onderwijs naar de arbeidsmarkt
  • toekomstgerichte opleidingen en oplossingen
  • netwerken
  • taal en meertaligheid
  • optimalisatie van aanbod en mentorschap

Je leest good practices en getuigenissen over o.a. Nederlandstalige werkervaringstrajecten, Jump naar Werk, de Leerwinkel, STARTPROjecten vzw en taalcoaching. 

Ontdek ook de magazines de Ronde van Brussel 2024 en de Ronde van Brussel - infrastructuur voor een overzicht van de realisaties in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Magazine Brussel aan de Slag 2024

Magazine Brussel aan de Slag 2024

Download hier het magazine van Brussel aan de Slag 2024.
Magazine Brussel aan de Slag 2022

Magazine Brussel aan de Slag 2022

Download hier het magazine van Brussel aan de Slag 2022.
Ronde van Brussel

Ronde van Brussel

De VGC organiseerde ook een participatietraject 'de Ronde van Brussel' voor het werkveld van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Dit resulteerde ook in twee magazines met een overzicht van de realisaties o.b.v. de beleidsaanbevelingen.