Nederlands leren

De VGC werkt samen met organisaties voor de ondersteuning rond Nederlands leren en oefenen, taal en meertaligheid. Bekijk het aanbod voor volwassenen en kinderen.

Nederlands leren en oefenen

Nederlands leren en oefenen

Wil je meer weten over Nederlands leren in Brussel en het aanbod van de VGC? Ontdek het overzicht van de Brusselse organisaties en initiatieven die kinderen en volwassenen helpen om Nederlands te leren en te oefenen: Het Huis van het Nederlands, Brusseleer, de Centra voor Volwassenenonderwijs, activiteiten voor kinderen in de gemeenschapscentra, enzovoort.
Cursussen Nederlands en taaltesten

Cursussen Nederlands en taaltesten

Zoek je een cursus Nederlands voor volwassenen? Wil je een taaltest of niveautest afnemen? Of zoek je tips om Nederlands te oefenen? Het Huis van het Nederlands helpt Brusselaars en organisaties met alle vragen over Nederlands voor volwassenen.
De taalontwikkeling van je kind stimuleren

De taalontwikkeling van je kind stimuleren

Gaat je kind in het Nederlands naar school? Spreek je thuis een andere taal? Wil je graag de taalontwikkeling van je kind ondersteunen? Ontdek hier een aantal tips.
Taalbeleid

Taalbeleid

Benieuwd naar het taalbeleid van de VGC? Als Brusselse Nederlandstalige overheid wil de VGC in Brussel actief kansen bieden aan zo veel mogelijk Brusselaars. Een open en positieve houding naar andere talen is daarbij het uitgangspunt.