Leraarskamer: Vrije Basisschool Scheutplaneet in Anderlecht

De lerarenkamer van Vrije Basisschool Scheutplaneet heeft een complete transformatie ondergaan, mogelijk gemaakt door de subsidieoproep 'Renovatie leraarskamer' van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Als onderdeel van de vernieuwing van de gehele schoolsite is ook de lerarenkamer grondig herzien.

Oorspronkelijk diende het huidige leraarslokaal als klaslokaal, maar het leerkrachtenteam heeft besloten om het volledig opnieuw vorm te geven. Gedreven door de behoefte aan een ontspanningsruimte die niet aanvoelt als een werkomgeving, heeft het team nagedacht over het gewenste ontwerp en benadrukte enkele essentiële prioriteiten.

De nieuwe lerarenkamer is nu opgedeeld in verschillende functionele hoekjes. Er is een comfortabele loungehoek gecreëerd, ideaal voor ontspanning. Daarnaast is er een hoek met hoge zitbanken en krukken, perfect voor informele bijeenkomsten, en een specifieke ruimte met een tafeltje in een traditionele opstelling.

Deze doordachte indeling biedt het leerkrachtenteam de mogelijkheid om te genieten van diverse settings, passend bij verschillende behoeften, en bevordert een positieve en functionele omgeving voor zowel ontspanning als samenwerking.