Vorming en beroepsopleiding

‘Vorming en beroepsopleiding’ helpt u met uw professionele ontwikkeling. Deze vorming of opleiding helpt mensen uit risicogroepen om gemakkelijker werk te vinden.
cursist in een opleiding horeca (foto © VGC - Lander Loeckx)

De sector Vorming en Beroepsopleiding is er vooral voor volwassenen die werk zoeken. Zij krijgen:

  • hulp bij het zoeken naar een opleiding of werk
  • een groot, aangepast aanbod Nederlandstalige opleidingen en werkervaringstrajecten
  • taallessen en taalvaardigheidstrainingen

 

Een overzicht: Schakels naar Werk

In de sector Vorming en Beroepsopleiding zijn heel wat organisaties actief. De website ‘Schakels naar Werk’ geeft een overzicht van de begeleidingsdiensten, de Nederlandstalige beroepsopleidingen en werkervaringen die u kunt volgen in Brussel.

 

Contact: de Brusselse Werkwinkel

De Brusselse Werkwinkels zijn een samenwerking tussen Actiris , VDAB en Tracé Brussel en bieden een basisdienstverlening aan werkzoekenden, werknemers en werkgevers uit het Brussels hoofdstedelijk gewest.
In de Werkwinkel kunnen werkzoekenden terecht voor hulp en advies bij het zoeken naar opleidingen of jobs. In samenwerking met werkgevers onderneemt de Werkwinkel concrete acties om de inschakelingskansen van werkzoekenden te verhogen.

De Werkwinkel richt zich tot Nederlandstalige én anderstalige werkzoekenden die bereid zijn om Nederlands te leren of die al wat Nederlands geleerd hebben. De Werkwinkel werkt samen met het netwerk van Nederlandstalige begeleidingsdiensten, opleidings- en werkervaringpartners.

De adressen en contactgegevens van de Brussels Werkwinkels:

Contact: Leerwinkel Brussel

Leerwinkel Brussel informeert, begeleidt en oriënteert Brusselaars (vanaf vijftien jaar) die interesse hebben in een Nederlandstalig educatief traject. Je vindt er informatie over het Nederlandstalig onderwijs- en opleidingsaanbod in Brussel. Leerwinkel Brussel verleent een geïntegreerde dienstverlening in samenwerking met de Brusselse Werkwinkels.

Ga naar de website van Leerwinkel Brussel

 

Draaischijf: Tracé Brussel

De vzw Tracé Brussel heeft een belangrijke rol in de sector van vorming en beroepsopleiding

Lees meer over Tracé Brussel op deze website
Ga naar de website van Tracé Brussel

 

Promofilmpjes: volg een beroepsopleiding in het Nederlands

Bekijk deze filmpjes die anderstalige Brusselse werkzoekenden motiveren voor een beroepsopleiding in het Nederlands.