Publicaties

9 resultaten gevonden
Cover Scholengids 2021-2022
In deze scholengids vindt u de contactgegevens van alle Nederlandstalige scholen in Brussel, samen met het studieaanbod van de secundaire scholen voor het schooljaar 2021-2022.
Magazine De Ronde van Brussel 2020
345 Brusselse leerkrachten en directies hebben in 2020 samen met de VGC gebrainstormd over hoe we samen het Nederlandstalig onderwijs nog beter kunnen maken. Het resultaat van deze Ronde van Brussel bundelden we in een magazine.
Schakels naar Werk 2021
Ontdek wie u in Brussel kan helpen in uw zoektocht naar een geschikte job of opleiding. De brochure Schakels naar Werk 2021 geeft u een overzicht van de organisaties in het Brussels hoofdstedelijk gewest met een Nederlandstalig aanbod van begeleiding, beroepsopleidingen en/of werkervaring voor werkzoekenden.
Schakels naar werk 2019
In de folder 'Schakels naar Werk' vinden werkzoekenden een beknopt overzicht van alle organisaties in Brussel die een Nederlandstalig aanbod hebben van begeleiding, beroepsopleidingen of werkervaringsprojecten.
cover brochure
De verzamelmap 'Duaal Leren' maakt werkgevers (privé of publiek) wegwijs hoe ze snel en efficiënt jongeren uit de centra voor Leren & Werken of Duaal Leren kunnen tewerkstellen. De ondertitel van deze map is niet voor niets: 'Kies voor jong, bruisend, Brussels talent'.
Cover van de brochure 'Pas voor de Klas in Brussel'
Elk schooljaar ontvangen de Nederlandstalige scholen in Brussel nieuwe leerkrachten. Speciaal voor hen heeft Lesgeven in Brussel het Pas voor de Klas-pakket ontwikkeld.
Fotoboek: Brusselse scholen in beeld
Voor deze nieuwe publicatie van de VGC bezocht fotograaf Stijn Bollaert een veertigtal scholen in Brussel. Het resultaat is indrukwekkend. Het boek toont een staalkaart van achttien jaar investeringen in duurzame en innovatieve scholenbouw.
Cover sociale economie in het Brussels hoofdstedelijk gewest
Met de publicatie 'Sociale economie in het Brussels hoofdstedelijk gewest' wil vzw Tracé Brussel de bijdrage van sociaal ondernemers aan de economie in beeld brengen.
cover gids naar werk
Deze brochure informeert jonge werkzoekenden over de zoektocht naar een job aan de hand van concrete tips en tricks.