Voor ouders

Je kind maakt binnenkort de overstap van de lagere naar de secundaire school. We willen je graag helpen om een goede studiekeuze te maken.
Sfeerfoto scholenmarkt 2018_©foto Lander Loeckx

Vind de juiste studierichting

Welke studierichtingen kan je kind kiezen?
Wat past het best bij de talenten van je kind?
Op de studiekeuzebeurs ontdek je alle afstudeerrichtingen in het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. Je kind kan deelnemen aan workshops en andere activiteiten. Zo ontdekken jullie samen wat een studierichting inhoudt, welke talenten je ervoor nodig hebt en in welke Nederlandstalige scholen in Brussel de studierichting wordt aangeboden.

Naar het secundair onderwijs

Wordt het Kunst of Koeltechnieken? Latijn of Moderne Talen? Misschien wel Brood en Banket? Met de stap naar het secundair onderwijs begint je kind aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. En je kunt als ouder helpen de juiste keuze te maken.

  • Lees meer over de organisatie van het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel in de scholengids 2018-2019 vanaf p. 54 of op deze pagina. In deze gids vind je ook de contactgegevens van de scholen vanaf p. 102.
  • Bespreek de mogelijkheden met je kind. Heb je vragen over de studieopties? Neem contact op met de leerkracht van je kind of het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB).
  • Plan je bezoek aan de studiekeuzebeurs en scholenmarkt. Vraag aan de leerkracht van je kind of je met de klas mee kunt naar de beurs. Kom individueel of schrijf je in met een groep ouders. De studiekeuzebeurs 2018 is voorbij. De beurs vindt elk jaar plaats in november. De inschrijvingen starten in september.
  • Laat je kind vertellen over het bezoek aan de studiekeuzebeurs. Wat vond je kind leuk? Wat wil je kind later graag worden?
  • Als je wil weten hoe de scholen van je keuze werken, kan je best samen met je kind op bezoek gaan. Alle informatie over de infomomenten en de inschrijvingsprocedure vind je op www.inschrijveninbrussel.be.
Bijhorende documenten