VGC-steun voor het deeltijds kunstonderwijs: een overzicht

In het Brussels hoofdstedelijk gewest zijn er 11 Nederlandstalige academies voor deeltijds kunstonderwijs. 3 voor Beeldende Kunsten en 8 voor Muziek Woord en Dans. De VGC ondersteunt dit deeltijds kunstonderwijs (DKO) op verschillende manieren.
leerlingen in de richting Dans (foto © VGC - Lander Loeckx)

 

VGC-subsidies voor initiatielessen

De VGC geeft aanvullende subsidies voor het Nederlandstalige Deeltijds Kunstonderwijs in Brussel en stimuleert zo voor iedereen de kansen om zich artistiek te ontplooien.

Met dat geld organiseren de academies ‘initiatielessen en activiteiten’ voor kinderen jonger dan 12 jaar. Dankzij deze VGC-subsidies kunnen de jongste kinderen zich o.a. in de Nederlandstalige muziekacademies inschrijven op dezelfde startleeftijd als hun Franstalige leeftijdgenootjes (vanaf 6 jaar), en kunnen basisscholen samenwerken met de academies in het kader van bredeschoolwerkingen.

 

VGC-steun voor promotie van het DKO

De VGC geeft ook subsidies om het Nederlandstalig Deeltijds Kunstonderwijs te promoten.

Zo ondersteunt de VGC onder meer de “Startavond DKO” (i.s.m. Brussel Stad). Op die manier krijgen DKO-leerlingen een podium om hun talenten te tonen.

 

Partner

De VGC werkt samen met het Samenwerkingsplatform DKO Brussel, dat de Nederlandstalige academies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overkoepelt.

Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Deeltijds kunstonderwijs