Filmpjes over beroepsopleidingen en Leren en Werken

Tracé Brussel vzw is een Nederlandstalige Brusselse organisatie die volop inzet om de werkloosheid in onze hoofdstad aan te pakken. Samen met een netwerk van partners liet Tracé Brussel enkele promotiefilmpjes maken over de Nederlandstalige beroepsopleidingen in Brussel en de trajecten waar Tracé Brussel aan meewerkt.
Logo Tracé Brussel

Nederlandstalige trajecten naar werk

In het kader van de lokale projecten van Actiris, ging Tracé Brussel samen met de partners van het Jobhuis van de Stad Brussel (Actiris, PWA/ALE, OCMW/CPAS, Mission Locale pour l'emploi de Bruxelles-Ville, de Werkcentrale/Centrale de l'emploi, Werkwinkel Brussel Centraal) op pad met een camera. Via de filmpjes maken (anderstalige) werkzoekenden kennis met Nederlandstalige trajecten naar werk.

Leren en Werken

Jongeren van 15 tot 25 jaar kunnen leren en werken combineren bij de Leertijd (SYNTRA Brussel) of in de Centra voor Deeltijds Onderwijs. De jongeren volgen één of twee dagen praktijkles op school. De andere dagen lopen ze praktijkstage bij een werkgever. Daar leren ze een beroep op de werkvloer. Tracé Brussel vertegenwoordigt de Centra voor Leren en Werken in het startbanenproject van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Gewoon secundair onderwijs
Leren en Werken
Vorming en beroepsopleiding