Educatief aanbod: Theater

Ontdek wat 'Theater' voor uw school kan betekenen.
Theater

Thema

Theater

Korte omschrijving

4Hoog Productiehuis wil zoveel mogelijk kinderen vanaf de kleuterleeftijd in contact brengen met theater en biedt scholen een traject in drie stappen:

  • Het meisje in de gele jas: peuters van 2,5 zijn nog te klein om een ‘volledige’ theaterervaring te verwerken. De indrukken, in en buiten de voorstelling, zijn vaak nog te intens. Daarom gaat 4Hoog naar hen toe, in de vertrouwde omgeving van hun klas. Ze brengen een kleine, artistieke maar eenvoudige kennismaking met theater.
  • Tello: Vervolgens gaat de juf of meester in de klas zelf aan de slag met ‘Tello gaat naar Toneel’, een korte (animatie) film, die de theatercodes uitlegt aan kleuters. Het begrijpen van de spelregels is de doorslaggevende factor bij een al dan niet geslaagde theaterervaring. Als 4Hoog grenzen wil verleggen, moet het kind over de juiste tools beschikken om mee te stappen over de grens. Bij de animatiefilm hoort een klaspop en een prentenboek, met daarin ook tips om kinderen goed voor te bereiden op hun theaterervaring.
  • Theaterbezoek: tenslotte is er het theaterbezoek zelf, het bekijken en beleven van een voorstelling van 4Hoog, in een theaterzaal, met alles erop en eraan. Bij elke voorstelling is een lesmap voorzien. De leerkracht krijgt op een toegankelijke manier uitleg over de voorstelling. Daarin zijn telkens enkele kleine (muzische) opdrachten uitgewerkt.

Doelgroep

Kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs

Locatie

4Hoog Productiehuis
Kazemattenstraat 17
9000 Gent
www.4hoog.be

Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Buitengewoon kleuteronderwijs
Kleuteronderwijs