BuitenSpel vernieuwt de speelplaats van basisschool Scheut in Anderlecht

De voormalige speelplaats van basisschool Scheut werd met behulp van het project BuitenSpel volledig gerenoveerd. De buitenruimte is voortaan een educatieve ruimte waar de kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.

Op de nieuwe speelplaats leren de kinderen verantwoordelijkheden nemen en afspraken te maken. Ze kunnen hierbij ontspannen, spelen, rusten, genieten en ontdekken. Hiervoor werd er een ruim aanbod aan speelkansen voorzien.
De ruimte werd opgedeeld in een rustige zone en een actieve zone. In de rustige zone kunnen de leerlingen zich ontspannen en tot rust komen in afgeschermde hutjes, speelhuisjes en tuintafels. In het tuintje dat voorzien is werden allerlei plantjes gezaaid en leren de kinderen respect te hebben voor de natuur. In de actieve zone kunnen de leerlingen klimmen en klauteren op uitdagende materialen zoals een klimmuur en boomstammen.

 

 

 

 

 

Fotogalerij 
Vernieuwde speelplaats basisschool Scheut
Vernieuwde speelplaats basisschool Scheut
Vernieuwde speelplaats basisschool Scheut
Vernieuwde speelplaats basisschool Scheut
Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Buitengewoon kleuteronderwijs
Buitengewoon lager onderwijs
Buitengewoon secundair onderwijs
Gewoon secundair onderwijs
Kleuteronderwijs
Lager onderwijs