BuitenSpel vernieuwt de speelplaats van basisschool Het Rad/Asters in Anderlecht

Basisschool het Rad/De Asters heeft haar ouderwetse, saaie, betonnen speelplaats omgebouwd tot een creatieve en uitdagende plek met veel speel- en leerkansen. De school kon voor de renovatie rekenen op een subsidie van bijna 92.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

De natuur op de nieuwe speelplaats geeft de leefwereld van de kinderen vorm. Door de natuurlijke afbakening ontstaan er zones waardoor grove en fijne motoriek worden gescheiden en afgewisseld met rustige hoekjes. Er is een actieve zone, een rustige zone en een zone voor sociaal spel. Daarnaast is er ook een podium voor evenementen en sociale spelen, en een open ruimte waar gefietst of gevoetbald kan worden.
De speelplaats is multifunctioneel: vrij spel, geleide activiteiten, speelpleinen… De voortuin is een plaats om te ontdekken en een plek voor educatieve doeleinden, met het uitbouwen van een moestuin en een speeldomeintje voor de jongste kleuters. Een natuurlijk afdak beschermt tegen zon en regen en biedt een plaats om rustig te zitten met de groep.

 

 

 

Fotogalerij 
Nieuwe speelplaats Het Rad/De Asters
Nieuwe speelplaats Het Rad/De Asters
Nieuwe speelplaats Het Rad/De Asters
Nieuwe speelplaats Het Rad/De Asters
Nieuwe speelplaats Het Rad/De Asters
Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Buitengewoon kleuteronderwijs
Buitengewoon lager onderwijs
Buitengewoon secundair onderwijs
Gewoon secundair onderwijs
Kleuteronderwijs
Lager onderwijs