5 oktober: bedank je leerkracht!

Het afgelopen jaar hebben de Nederlandstalige scholen in Brussel hard werk geleverd. De leerkrachten zijn onze helden! Jullie kunnen ons helpen om van de Dag van de Leerkracht op 5 oktober een spetterend verrassingsfeest te maken voor de leerkrachten!
oproep ouders Dag van de Leerkracht 2020

Wat jullie kunnen doen

  • Stuur een bericht naar de ouders en leerlingen in jullie netwerk (Smartschool, Whatsapp, e-mail …) om hen attent te maken op de Dag van de Leerkracht.
  • Enkele tips voor bedankingsacties op school: een warm klaponthaal voor de leerkrachten aan de schoolpoort, een fijne boodschap in de boekentas, een knutselwerkje van de leerlingen, zelfgemaakte spandoeken, krijtboodschappen in de schoolstraat, mondmaskers met “dank u”, bedankvideo’s voor de juf of meester …
  • Op 5 oktober zullen vanuit de VGC diverse berichten gepost worden op Facebook. Deel gerust mee via jullie eigen kanalen en roep ouders op om de berichten massaal te verspreiden.
  • Moedig ouders en leerlingen zeker aan om deel te nemen aan de oproep van BRUZZket om video’s te posten waarin ze uitleggen waarom hun juf of meester een held is. Misschien komen jullie ketten dan wel op BRUZZ online of op de Radio!
  • In Muntpunt kunnen ouders en leerlingen tussen 30/09 en 7/10 in de photobooth een foto laten afdrukken met een bedankboodschap om af te geven aan de leerkrachten. Op 3/10 kunnen ze er tussen 15.00 en 18.00 uur iets knutselen voor hun leerkracht.
  • Maak gerust gebruik van onze visuals voor Smartschool, de e-mails en sociale media.

Resultaten

Organiseren jullie zelf een actie voor de leerkrachten? Bezorg ons jullie foto’s of filmpjes via onderwijs.vorming@vgc.be. Dan delen we deze graag op onderwijsinbrussel.be en onze Facebookpagina.

Geldt voor de volgende onderwijsniveaus 
Buitengewoon kleuteronderwijs
Buitengewoon lager onderwijs
Buitengewoon secundair onderwijs
Deeltijds kunstonderwijs
Gewoon secundair onderwijs
Hoger onderwijs
Kleuteronderwijs
Lager onderwijs
Leren en Werken
Volwassenenonderwijs
Vorming en beroepsopleiding