Nieuws

221 resultaten

Projectoproep ‘energierenovatie van de collectieve voorzieningen georganiseerd door de overheid'

Image
Deze oproep richt zich op het ondersteunen van energierenovatie van gebouwen die als collectieve voorzieningen dienen, gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en waarvan een overheidsinstelling eigenaar is. Het hoofddoel van deze oproep is om de energieprestaties van deze collectieve voorzieningen te verhogen.
Meer over Projectoproep ‘energierenovatie van de collectieve voorzieningen georganiseerd door de overheid'

Schaarbeekse muziekacademie heeft nieuwe gevel

Image
Dinsdag 14 maart 2023 werd de nieuwe gevel voor de Schaarbeekse muziekacademie van het GO! ingehuldigd. De oude gevels en het sanitair van deze academie waren aan renovatie toe.
Meer over Schaarbeekse muziekacademie heeft nieuwe gevel

VGC verhoogt subsidie aan Ligo Brusselleer om ouders in Brussel te helpen met Nederlands, rekenen en de computer

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verhoogt de subsidie aan Ligo Brusselleer. Het is de bedoeling om nog meer ouders te versterken in kennis van het Nederlands, rekenen en computervaardigheden, zodat ze hun kinderen maximale onderwijskansen kunnen bieden. Ligo Brusselleer is het Brusselse Centrum voor Basiseducatie dat werkt aan geletterdheid en zelfredzaamheid van kortgeschoolde volwassenen.
Meer over VGC verhoogt subsidie aan Ligo Brusselleer om ouders in Brussel te helpen met Nederlands, rekenen en de computer

Bekijk de documentaire 'Brussel en Vlaanderen: een verhaal van migranten' met je klas

Image
De documentaire "Brussel en Vlaanderen: een verhaal van migranten" duurt 35 minuten en laat zien hoe duizenden Vlaamse families in de afgelopen twee eeuwen naar Brussel zijn gekomen en zo de stad over generaties heen hebben gevormd. Drie getuigen uit Vlaamse families vertellen hun kleurrijke verhalen in de film, die is geregisseerd door journalist Peter Verlinden en is gemaakt in opdracht van de Stichting MigratieMuseumMigration met steun van de Vlaamse overheid.
Meer over Bekijk de documentaire 'Brussel en Vlaanderen: een verhaal van migranten' met je klas

Al 26 Brusselse scholen gebruikten subsidie om leraarskamer te renoveren

Image
Ruim één jaar geleden, op 25 februari 2022, lanceerde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een nieuwe subsidie voor de Nederlandstalige scholen uit Brussel waarmee ze de leraarskamer kunnen renoveren of inrichten. De subsidie is beschikbaar voor het basisonderwijs, secundair onderwijs en het deeltijds kunstonderwijs. Een jaar later namen al 26 scholen hun leraarskamer onder handen.
Meer over Al 26 Brusselse scholen gebruikten subsidie om leraarskamer te renoveren

VGC kent dringende subsidie toe voor klimaatregeling basisschool Poelbos

Image
De gemeente Jette vervangt deze lente de dakkoepel van de basisschool Poelbos om oververhitting tegen te gaan. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft hiervoor een subsidie van 21.000 euro.
Meer over VGC kent dringende subsidie toe voor klimaatregeling basisschool Poelbos

Twee nieuwbouw basisscholen in Schaarbeek: Champagnat en Heilige Familie

Image
In Schaarbeek zijn er twee Nederlandstalige basisscholen, aangestuurd door twee verschillende schoolbesturen, op één site gevestigd.
Meer over Twee nieuwbouw basisscholen in Schaarbeek: Champagnat en Heilige Familie

Maak je leerlingen wegwijs in de begroting met educatief spel

Image
Brussel Financiën en Begroting (BFB) heeft een nieuw, educatief spel gelanceerd: “De begroting op de weegschaal”. Het spel leert leerlingen uit het lager en secundair onderwijs hoe een begroting werkt en laat hen kennismaken met begrotingstechnieken. Met het gratis spel wil BFB de begroting van het gewest toegankelijker maken voor het brede publiek.
Meer over Maak je leerlingen wegwijs in de begroting met educatief spel

Atelier Groot Eiland baat nieuw studentenrestaurant hogeschool Odisee uit

Image
Hogeschool Odisee opende het vernieuwde studentenrestaurant Belcampus. Niet alleen de naam is nieuw, vooral het aanbod is anders dan vroeger: duurzaam, biologisch en intercultureel. Daarmee wil Odisee de Brusselse hyperdiverse realiteit weerspiegelen. Door de samenwerking met Atelier Groot Eiland geeft het restaurant tegelijk kansen aan mensen die moeilijker een job vinden.
Meer over Atelier Groot Eiland baat nieuw studentenrestaurant hogeschool Odisee uit

Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en de netgebonden pedagogische begeleidingsdiensten (PBD) versterken samenwerking in Brussel

Image
Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en de netgebonden begeleidingsdiensten (PBD) van de verschillende onderwijskoepels gaan intensiever samenwerken. Dat moet een gestroomlijnder aanbod bieden, met onder andere meer aandacht voor de aanpak van het lerarentekort. 
Meer over Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) en de netgebonden pedagogische begeleidingsdiensten (PBD) versterken samenwerking in Brussel