Zorgopleidingen ontvangen woordenboekje voor Brusselse zorgverleners

Publicatiedatum: 
12 december 2018
Op 11 december lanceerden het Huis van het Nederlands Brussel en de VGC ‘Medica FR.NL.EN’, een nieuw drietalig zakwoordenboekje voor Brusselse zorgverleners. Het moet hen helpen om met patiënten en bezoekers te communiceren in het Nederlands, het Frans en het Engels.
Medica FR.NL.EN

‘Medica FR.NL.EN’ kwam er dankzij de steun van de VGC. Het bevat zinnen en woorden uit frequente situaties, tijdens een onderzoek of in de kamer bijvoorbeeld. Het woordenboekje is ook nuttig voor andere instellingen uit de zorgsector, die dezelfde woordenschat gebruiken: rusthuizen, zorgopleidingen en organisaties voor thuisverpleging.

Het woordenboekje kadert in een reeks initiatieven die de VGC de afgelopen jaren, in samenwerking met het Huis van het Nederlands Brussel, heeft genomen op het vlak van taalbeleid en taalpromotie. Op die manier konden tientallen organisaties, diensten, instellingen en bedrijven gebruikmaken van de ondersteuning van het Huis om het Nederlands een prominentere plaats te geven in hun werking en in de meertalige realiteit van Brussel.

Biedt uw school een zorgopleiding aan? Vraag gratis exemplaren aan via info@vgc.be. Iedereen kan het boekje ook gratis downloaden op de website van het Huis van het Nederlands.

www.huisnederlandsbrussel.be