Workshopweek voor jongeren: Jouw toekomst, jouw oriëntatie!

Workshopweek 26 juni tot 5 juli

Van maandag 26 juni tot en met woensdag 5 juli 2023 organiseert Beroepenpunt Brussel de 4de editie van de workshopweek voor jongeren: Jouw toekomst, jouw oriëntatie ! /Quelle orientation pour ton avenir?

Tijdens 45 boeiende workshops in het Frans en in het Nederlands ontdekken de jongeren alles over de thema’s kiezen, leren, werken, naar het buitenland gaan en zelfstandige worden.

Inschrijvingen: https://www.citedesmetiers.brussels/fr/en-recherche-d-emploi/qopta/

Nederlandstalige workshops

  • 26/06/2023 om 14u - Verder studeren in het Nederlandstalig onderwijs (Leerwinkel Brussel)

Weet je nog niet wat je wil studeren? Twijfel je nog tussen een graduaat, professionele of academische bachelor? Hogeschool of universiteit? Wat zijn de studiemogelijkheden? Een studiekeuze maken: dat roept veel vragen op!

Leerwinkel Brussel helpt jou die vragen rond studiekeuze te beantwoorden. We organiseren daarom een gratis infomoment. Kom langs en stel al jouw vragen over verder studeren in Brussel!

  • 28/06/2023 om 10u – H(ealth)-team: wegwijs in de zorgberoepen (Huis voor gezondheid)

Heb je ooit al gehoord van een technoloog medische beeldvorming? Een logopedist? Weet je wat een mondhygiënist precies doet? Neen, zeg je? Met het H-team informeren we jongeren (uit het secundair) van over zorgberoepen, de studiemogelijkheden en job opportuniteiten in de zorg. Samen met enthousiaste gidsen geven we een interactieve workshop. Deze gidsen zijn zorgverleners, studenten of docenten van een zorgberoep.

  • 28/06/2023 om 14u – Net afgestudeerd en op zoek naar een job (Jump naar werk)

Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar een job? In deze workshop leggen we je uit hoe je hieraan begint en bij welke organisaties je terechtkan voor hulp.

  • 29/06/2023 om 14u – Samen voor een diploma (EvaBXL)

Samen voor een Diploma is een dienst voor ondersteuning van talentvolle Brusselaars met een migratiegeschiedenis bij het behalen van een diploma hoger onderwijs dat overeenstemt met hun talenten en professionele aspiraties.  Als (werk)student krijg je een mentor die jou helpt en aan je zijde staat gedurende één academiejaar.

  • 3/7/2023 om 10u – Starten als zelfstandig ondernemer (Unizo)

Droom je ervan om te starten als zelfstandige? Dan ben je bij UNIZO aan het juiste adres! Tijdens de sessie "Starten als zelfstandig ondernemer" gaan we dieper in op de verschillende zaken die komen kijken bij het starten als zelfstandige en geven we heel wat nuttige tips en tricks.

  • 4/7/2023 om 10:30 – Cosearching Brussel! (Cosearching Brussel)

Cosearching omvat een intensief traject waarbij werkzoekenden gedurende 8 weken samenkomen om elkaar te helpen in hun zoektocht naar werk. Ze worden ondersteund door een facilitator die ervoor zorgt dat wederzijdse hulp, aanmoediging en het versterken van zelfvertrouwen centrale doelstellingen worden van het groepsproces.

  • 5/7/2023 om 10u – Duaal leren (Tracé Brussel vzw)

Duaal Leren is een nieuwe leervorm in het Nederlandstalig onderwijs. Je behaalt een secundair diploma en leert een deel op school en een deel op de werkvloer. Tijdens deze workshop ontdek je of dit interessant is voor jou. En welke stappen je dan zal moeten ondernemen.

  • 5/7/2023 om 10u – Werken als jobstudent (Jump naar werk)

Ben jij student en wil je graag werken? In deze workshop krijg je alle nodige informatie om aan je zoektocht te kunnen beginnen.