Word Taaltutor op Don Bosco Brussel

Heb je een groot hart voor jongeren, een passie voor het Nederlands en voor de rijkdom van meertaligheid? Lijkt het je wat om jongeren op woensdagvoormiddag extra oefenkansen Nederlands aan te bieden op school? Twijfel niet langer en word één van de enthousiaste taaltutoren!

Wat?

Leerlingen van de 1e graad secundair onderwijs van Don Bosco Brussel met noden op het vlak van taalvaardigheid Nederlands, krijgen via taaltutoring elke week extra oefenkansen Nederlands. De taalstimulerende activiteiten vullen de gewone lessen aan en passen bij de andere vakken die de leerlingen volgen.

Wie?

We zoeken enthousiaste studenten (lerarenopleiding, taal- en letterkunde, agogische wetenschappen, communicatiewetenschappen,…), vrijwilligers, gepensioneerde leerkrachten, animatoren in het jeugdwerk, … die zich enkele uren per week kunnen vrijmaken en graag mee het verschil willen maken. Als taaltutor werk je een talig, gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod uit, afgestemd op de leefwereld en de interesses van de jongeren en gelinkt aan het curriculum.

Wat bieden we jou?

  • Je krijgt een vorming (10u) en verdere ondersteuning door het Onderwijscentrum Brussel (OCB).
  • Je maakt deel uit van een team van gemotiveerde taaltutoren, het lerarenteam van de school en de ondersteuners van OCB.
  • Je krijgt een weekcontract met verloning (of vrijwilligersvergoeding) aan € 13 per uur (5u/week).

Waar en wanneer?

De activiteiten gaan telkens door in Don Bosco Brussel – School voor Wetenschap, Welzijn & Techniek op woensdagvoormiddag van 8u30 tot 12u, behalve tijdens schoolvakanties. Het project loopt tot eind juni 2023.

Op 27 februari (9u30 – 15u) start je met een eerste vorming, vanaf 8 maart ga je aan de slag met de leerlingen.

Hoe solliciteren?

Stuur je cv en korte motivatiebrief naar evelien.deconinck@donboscobrussel.be. Nadien word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Meer info

Evelien De Coninck
evelien.deconinck@donboscobrussel.be

Don Bosco Brussel
School voor Wetenschap, Welzijn & Techniek
Guldendallaan 90
1150 Sint-Pieters-Woluwe
02 771 99 62

Onderwijscentrum Brussel
Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel
onderwijscentrumbrussel@vgc.be
02 210 63 90