Word een sterkere leerkracht en schrijf je in voor een vorming bij OCB

Publicatiedatum: 
09 september 2021
Ben je een startende leerkracht? Wil je je Urban Teacher-skills verbeteren? Of wil je beter communiceren met ouders? Je vindt een antwoord op deze en andere vragen tijdens een van de vormingen van Onderwijscentrum Brussel.
Leerkrachten

Onderwijscentrum Brussel organiseert in het schooljaar 2021-2022 opnieuw een hele resem vormingen. Dit jaar staat onder meer het aanvangsbeleid in de kijker, met vormingen als de starterscarrousel en coach-de-mentor. Een sterk aanvangsbeleid vergroot immers de kans dat starters op de school blijven en dat zij competente stadsleraren worden.

Verder kan je je 'Urban Teacher'-skills versterken met ons inleef- en leertraject voor stadsleerkrachten. Thema’s als omgaan met armoede, superdiversiteit en lesgeven in een meertalige context komen daar aan bod. Tot slot zijn er nog een aantal andere nieuwe vormingen, zoals het leerlabo armoede of de vorming rond effectieve didactiek in de meertalige klas. Voor de liefhebbers van de buitenlucht is er het vormingstraject outdoor learning ‘Beter Buiten’.

Een volledig overzicht van de vormingen vind je op deze pagina. Daar kan je ook de handige kalender en overzichtsfiches downloaden.