Welzijnseducatie voor leerkrachten: ontdek Sidekick Sam Academy

Sidekick Sam Academy, het gratis platform dat leerkrachten maandelijks voorziet van nieuw lesmateriaal rond het welbevinden van kinderen en jongeren, van kleuter tot secundair onderwijs. Op www.SidekickSamAcademy.be ontdek je een divers aanbod aan workshops, podcasts, lespakketten, videomateriaal en artikels, allemaal ontworpen om het welzijn van leerlingen te bevorderen.

Ontstaan vanuit Rode Neuzen Dag, werkt Sidekick Sam Academy nauw samen met de Koning Boudewijnstichting. Wekelijks vindt inhoudelijk overleg plaats, waarbij de stichting onze middelen beheert om hoogwaardig en gratis materiaal beschikbaar te stellen aan leerkrachten.

Leerkrachten kunnen zich eenvoudig en kosteloos registreren via Smartschool of een e-mailadres. Sinds de lancering een jaar geleden hebben al 3600 leerkrachten zich aangemeld. Elke maand staat een nieuw thema centraal, gekoppeld aan de actualiteit.

Sidekick Sam Academy zet zich in voor het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen in de klas. Video's, zoals de getuigenis van experte Lies Scaut over rouwen of het verhaal van een jongere die een vriendin verloor, dienen als waardevolle hulpmiddelen voor leerkrachten om deze gesprekken aan te gaan.

Het lesmateriaal wordt ontwikkeld door Studio Planteyn/Averbode en richt zich op de interesses van jongeren, met bijvoorbeeld een lespakket over zelfzorg met beeldmateriaal van Billie Eilish. Sidekick Sam Academy gaat regelmatig in gesprek met experts zoals Dirk De Wachter en Michael Portzy, en brengt deze ervaringen rechtstreeks naar scholen, zoals te zien in deze opname.

Sidekick Sam Academy streeft ernaar leerkrachten te ondersteunen bij het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving, waarin het welzijn van kinderen en jongeren centraal staat. Ontdek de mogelijkheden op www.SidekickSamAcademy.be en sluit aan bij het groeiende netwerk van onderwijsprofessionals die gezamenlijk werken aan het welzijn van de volgende generatie.