Webinar 'Beroepen van de toekomst' – Jump naar Werk

Publicatiedatum: 
11 september 2020
Op 7 oktober 2020 organiseert Tracé Brussel – Jump naar werk een webinar over 'Beroepen van de toekomst. Welke skills hebben jongeren binnen tien jaar nodig op de Brusselse arbeidsmarkt'. De webinar start om 12u30 en einde is voorzien om 14u. Met tal van sprekers onder leiding van Xavier Taveirne. Op de vraag of scholen weten wat de toekomstige arbeidsmarkt verwacht, gaan minister Sven Gatz en Carl Lamote dieper in.
Jump naar werk

Jan Denys (Randstad) zal een keynote geven over hoe hij de evoluties op de Brusselse arbeidsmarkt ziet. Aansluitend zal een panel onder leiding van Xavier Taveirne (VRT) hierop reageren.

Deelnemers aan het debat zijn Jan De Brabanter (secretaris generaal van Beci) en Ilse Ooghe (IMEC/RVO Society/Brightlab). Zij zullen naar deze uitdagingen kijken vanuit het standpunt van de werkgevers. Wim Adriaens (gedelegeerd bestuurder VDAB) en Caroline Mancel (Adjunct-directeur-generaal Actiris) vertellen hoe zij de rol van een arbeidsbemiddelingsdienst zien om jongeren toe te leiden naar de toekomstige arbeidsmarkt.

Het onderwijs is een schakel die niet kan ontbreken. Op school leren jongeren de vaardigheden die nodig zijn op de arbeidsmarkt. Maar zijn de scholen voldoende op de hoogte van wat de arbeidsmarkt in de toekomst verwacht? Daar gaan Carl Lamote (departement onderwijs & vorming) en minister Sven Gatz (VGC-collegelid bevoegd voor onderwijs en scholenbouw) dieper op in.

Interesse om deze webinar bij te wonen? Stuur een mailtje naar vincent.verrydt@jumpnaarwerk.brussels