VUB opent haar vernieuwde zwembad

Publicatiedatum: 
02 februari 2018
Vrijdag 2 februari werd het nieuwe zwembad van de VUB op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Elsene feestelijk ingehuldigd. Na anderhalf jaar werken, ontdekten de rector en de bevoegde ministers samen met de genodigden het nieuwe zwembad.
Opening zwembad VUB

Het zwembad van de VUB werd in het verleden intensief gebruikt door zowel studenten als personeel van de universiteit, maar ook door lagere en secundaire scholen en particulieren. Na 25 jaar gebruik was het vroegere zwembad dringend toe aan een grondige renovatie. Op 25 juni 2016 sloot het oude zwembad de deuren en startten de werken Na anderhalf jaar bouwen kunnen gebruikers nu genieten van twee nieuwe zwembaden: één groot bad en een klein instructiebad met verstelbare bodem. Het energiezuinige zwembad beschikt over nieuwe kleedkamers van verschillende groottes, douches en lockers.

Het volledige project heeft in het totaal bijna 8 miljoen euro gekost. De VGC investeerde 1,5 miljoen euro. Ook de Vlaamse Gemeenschap, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Europa gaven financiële ondersteuning. Via fundraising verzamelde de VUB nog eens meer dan een half miljoen euro.

De nauwe relatie tussen onderwijs en sport blijft zeer belangrijk voor het universitaire zwembad. De focus ligt op educatie eerder dan recreatie. Het nieuwe instructiebad speelt hierin een centrale rol. Bovendien hebben de VGC en de VUB afgesproken dat de Nederlandstalige scholen in Brussel tijdens de schooluren, na het gebruik door de VUB zelf, prioritair gebruik mogen maken van het vernieuwde zwembad.

 

Vanaf zaterdag 10 februari kunnen alle badgasten weer gebruik maken van het zwembad (meer informatie over de openingsuren kan u hier terugvinden). We zijn ervan overtuigd dat elke zwemmer zich hier als een vis in het water zal voelen en wensen iedereen alvast veel zwemplezier toe.

Fotogalerij 
Opening zwembad VUB
Opening zwembad VUB
Opening zwembad VUB