Vrije basisschool Parkschool geeft refter make-over

De Vrije basisschool Parkschool in Vorst ontvangt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een subsidie van 80.000 euro om de schoolrefter op te knappen. De ruimte krijgt een make-over tot een moderne en eigentijdse plek waar kleine groepjes leerlingen gezellig en rustig kunnen tafelen.

De schoolrefter van deze school wordt momenteel polyvalent gebruikt. De school wil met de subsidie de eetzones beter afbakenen en zo rust en gezelligheid creëren. Ook de akoestiek wordt aangepakt door het plaatsen van akoestische panelen. Daarnaast zal er meer groen komen en wordt er nieuw en modern meubilair geïnstalleerd.

De VGC steunt de renovatie van schoolrefters met de subsidielijn 'Renovatie schoolrefter'. Dit is een belangrijk initiatief om de Nederlandstalige scholen in Brussel te ondersteunen bij het creëren van een moderne refter. Zo kunnen leerlingen hun maaltijd op een aangename manier nuttigen en na intense lesuren even tot rust kunnen komen en genieten van elkaars gezelschap.

In totaal hebben al vier scholen een subsidie ontvangen voor de renovatie van hun schoolrefter, goed voor een totaalbedrag van 200.000 euro.