Vraag het Pas voor de Klas-pakket aan voor nieuwe leerkrachten in Brusssel

Publicatiedatum: 
28 augustus 2017
Elk schooljaar ontvangen de Nederlandstalige scholen in Brussel nieuwe leerkrachten. Speciaal voor hen heeft Lesgeven in Brussel het Pas voor de Klas-pakket ontwikkeld. Dat bevat het startersboekje 'Pas voor de Klas in Brussel' (met praktische tips, testjes, praktijkverhalen en info over het onderwijs in Brussel), een MIVB-netplan en een aantal leuke hebbedingen.
Cover Pas voor de Klas in Brussel

Het Pas voor de Klas-pakket helpt nieuwe leerkrachten in Brussel en bestaat uit:

  • Het startersboekje 'Pas voor de Klas in Brussel', in samenwerking met Klasse. Het boekje staat vol praktische tips, testjes en praktijkverhalen om starters te begeleiden bij hun lesopdracht in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Er is ook een coachingsboekje voor de mentor of aanvangsbegeleider van de nieuwe leerkracht. Hij of zij kan samen met de starter aan de slag met het boekje.
  • Het kaartspel van Lesgeven in Brussel. Op de kaarten staan organisaties die leerkrachten in Brussel ondersteunen bij hun lesopdracht.  Ook de leukste en interessantste plekken in de hoofdstad voor leerkrachten en hun leerlingen zijn opgenomen in het kaartspel.
  • Een MIVB-netplan om Brussel vlot te doorkruisen, bijvoorbeeld tijdens klasuitstappen.
  • Een meetlatje voor het dagelijks (klas)gebruik.

Elke directeur krijgt in augustus alvast één voorbeeldpakket opgestuurd. 
Vraag via dit formulier extra Pas voor de Klas-pakketten aan voor de starters in uw team.

Meer info: