Vraag ‘De Educatieve Klasbak’ aan voor 1 april

Publicatiedatum: 
05 maart 2018
Vzw Atelier Groot Eiland en FIX maken een ‘Educatieve Klasbak’: gratis kwaliteitsvolle (moestuin)bakken voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel.
groene klasbak

De Educatieve Klasbak

De Educatieve Klasbak is een bak die voor 100% geproduceerd wordt uit duurzame materialen en gerecupereerd hout. Deze bakken worden hierna ingezet op school als moestuinbakken, kruidenbakken of plantenbakken. Scholen krijgen op deze manier de kans om hun speelplaatsen en klassen op een duurzame wijze groener inrichten. De Educatieve Klasbakken worden geleverd met een worteldoek en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Er bestaan drie formaten: 40x40 cm, 60x60 cm of 80x80 cm.

Raadpleeg de technische fiche voor meer informatie.

Aanvraag indienen

De Educatieve Klasbakken worden volledig gratis aangeboden aan alles scholen van het Brussels Nederlandstalig onderwijs. Scholen kunnen aan aanvraag indienen via dit aanvraagformulier. De levering is voorzien voor het eerste semester van schooljaar 2018-2019.

Voor het gebruik van de Educatieve Klasbak op school, wordt een informatieve website en educatief pakket aangeboden, ontwikkeld door MOS Brussel. Hierin kunnen scholen meer informatie vinden over de producten, hoe ze gemaakt worden en hoe ze te gebruiken (welke planten op welk moment zaaien, hoe verzorgen, mogelijkheid zaadjes aan te kopen, …). Het hele project zet hierdoor ook in op sensibilisering rond recyclage, het verwerkingsproces van het ingezamelde materiaal, het planten en zaaien van eigen groenten, kruiden en andere planten, enz.

Sociale economie

Vzw Atelier Groot Eiland werkt voor dit ‘De Educatieve Klasbak’-project samen met vzw FIX. Atelier Groot Eiland en FIX zijn twee Brusselse vzw’s die actief zijn in de sociale economie. De bakken worden gefabriceerd door werknemers in een werkervaringstraject. Deze werknemers vergroten met deze werkervaring aldus hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt. Het educatieve kader is afgestemd met MOS Brussel.

VGC-subsidie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidieert het project zodat zoveel mogelijk scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel ‘De Educatieve Klasbak’ kunnen aanvragen.

Meer info

Meer informatie vind je op de site van vzw FIX.

Bijhorende documenten