VGC verlengt subsidie voor BRUZZKet

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zet de samenwerking met BRUZZ voor BRUZZKet verder. BRUZZ hield BRUZZKet in 2018 boven de doopvont , in nauwe samenwerking met Onderwijscentrum Brussel (OCB). Het digitaal kinder- en jongerenplatform van de Brusselse nieuwszender mikt op Nederlandstalige en meertalige Brusselse jongeren van 9 tot 13 jaar.

BRUZZKet vertrekt vanuit de leefwereld van negen- tot dertienjarigen en speelt in op hun interesses: muziek, sport, beauty, dieren, games, het andere geslacht, het schoolgebeuren… BRUZZKet biedt een bijzondere blik op Brussel met verhalen uit de stad, uit-tips, polls en stellingen, recensies, games, multimediale reportages en nog veel meer.

Klas in de Kijker

Met KLIK dagen het OCB en BRUZZKet Brusselse klassen uit. Zij krijgen doorheen het schooljaar zes mediawijze opdrachten: ‘KetCity’, ‘Het nieuws in stopmotion’, ‘Op reportage in jouw stad’, ‘Het Brussels kabinet’, ‘Ons gedacht over het nieuws’ en ‘Jouw coolste plek in Brussel’. Het resultaat is steeds te bekijken op BRUZZket.be. Het unieke samenwerkingsproject tussen media en onderwijs geeft de klas de kans om zichzelf in de kijker te zetten. KLIK is de opvolger van het succesvolle project ‘Klas in de media’.

BRUZZKet op social media

In 2021 zette BRUZZKet haar eerste stappen op sociale media, met succes. Daarom wil BRUZZKet verder investeren in sociale media, zodat ze de jongeren kunnen bereiken via de kanalen waarmee ze vertrouwd zijn. Dit jaar zal BRUZZKet meer inzetten op korte filmpjes via TikTok met inhouden die voldoen aan de BRUZZ-normen.  

Neem een kijkje op www.bruzzket.be!