VGC-speelpleinen van start: 9 weken vakantieplezier op 33 locaties

Publicatiedatum: 
01 juli 2019
Op 1 juli ging de vijfde editie van de vernieuwde speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) van start. Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel krijgen op het speelplein een uitdagende, gevarieerde en kwaliteitsvolle vakantie. De totale capaciteit tijdens de 9 weken durende vakantieperiode bedraagt 14.124 weekplaatsen, verdeeld over 33 locaties in 16 Brusselse gemeenten. Dat vertaalt zich in een gemiddeld aanbod van 1.569 plaatsen per week en pieken tot meer dan 2.400 plaatsen per week. Op de eerste speelpleindag zullen er 230 animatoren en 49 hoofdanimatoren klaarstaan.
Kinderen fietsen op speelplein

De VGC-speelpleinen wil kinderen en tieners in de eerste plaats een leuke vakantie bezorgen. Het aanbod draagt bij tot maximale ontwikkelingskansen voor de Brusselse kinderen en jongeren en biedt hen nieuwe ervaringen. De VGC vindt het belangrijk dat alle deelnemers zich goed voelen op het speelplein. Ook kinderen met bijzondere noden zijn op elk speelplein welkom. Zij kunnen rekenen op gespecialiseerde begeleiding door animatoren die vooraf een aangepaste vorming volgden.

Sinds 2015 organiseert de VGC de speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. Animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten en scholen bundelen hun expertise om jongeren van 3 tot 15 jaar een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het aantal locaties en plaatsen ging sindsdien gestaag omhoog. Animatoren krijgen voor en tijdens de speelpleinweken begeleiding op maat van medewerkers van het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

Inschrijven voor de tienerspeelpleinen, de laatste beschikbare plaatsen voor kleuters- of lagere schoolkinderen of de wachtlijst kan via tickets.vgc.be.

 

Meer informatie

www.vgcspeelpleinen.be