VGC lanceert nieuw subsidiekader voor laptops, tablets en digitale schoolborden in het Nederlandstalig onderwijs

Publicatiedatum: 
17 mei 2019
De Nederlandstalige basisscholen in Brussel kunnen tot 20.000 EUR subsidie aanvragen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) om te investeren in ICT-materiaal. Op die manier wil de VGC de scholen ondersteunen bij het uitwerken van een sterk ICT-beleid en ICT-pedagogiek en zet ze in op datageletterdheid en mediawijsheid bij de leerlingen.
Sfeerbeeld smartboard Sint-Pieterscollege ©Lander Loeckx

De wereld wordt steeds digitaler met een continue ontwikkeling van nieuwe soft- en hardware. Om leerlingen voor te bereiden op de toekomst, moet de pedagogische aanpak van scholen volgen en moet er ingezet worden op mediawijsheid en datageletterdheid. Met behulp van de inzet van laptops, tablets en digitale schoolborden in de klas, oefenen de leerlingen hun digitale vaardigheden en leren ze zelfstandig werken. Ze worden zo ook bewust van het belang van betrouwbare informatie. Het toepassen van nieuwe technologieën in de klas zorgt bovendien voor meer geëngageerde en gemotiveerde leerlingen en dat leidt tot betere schoolresultaten.

Scholen die hulp nodig hebben bij de uitwerking van het ICT-beleid, kunnen gratis terecht bij het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de VGC en de vzw STARTPROjecten.

Alle Nederlandstalige basisscholen in Brussel kunnen een aanvraag indienen via het subsidieloket: subsidies.vgc.be. Het subsidiekader laat scholen de vrijheid om de uitrusting aan te kopen of te leasen, zo kan het materiaal optimaal ingezet worden in de klassen.

Bijhorende documenten 
AttachmentSize
PDF icon 20190513_Reglement_uitrusting_ICT.pdf105.66 KB