VGC investeert in renovatie van vijf schoolrefters

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert niet alleen in scholenbouw, maar ook in de kwaliteit van de schoolrefters. Zo worden subsidies verstrekt voor de renovatie en inrichting van deze essentiële ruimtes. Dankzij een subsidie van 283.000 euro van de VGC krijgen vijf schoolrefters nu een complete opknapbeurt. Deze worden omgebouwd tot gezellige eetplekken die ook dienst kunnen doen als multi-inzetbare zalen.

De subsidielijn 'Renovatie schoolrefter' draait om een pedagogisch concept waarin gezondheid, duurzaamheid, gezelligheid en rust samenkomen om het welzijn van leerlingen en leerkrachten te bevorderen. De leerkrachtenteams worden betrokken bij de inrichtingsplannen van hun refter, die ook worden gebruikt als leer- of speelplek.

De renovaties van deze refters vinden plaats in Nederlandstalige basisscholen, waaronder Regina Assumpta in Anderlecht, Sint-Vincentius en Sint-Jozef in Ukkel, de Peter Benoit-school in Neder-Over-Heembeek en de Ten Nude-school in Brussel Stad. De werkzaamheden omvatten onder andere schilderwerken, de plaatsing van nieuwe vloeren, de installatie van nieuwe keukens en de aankoop van aangepast meubilair.