VGC investeert meer dan 8 miljoen in renovatie COOVI-campus

Publicatiedatum: 
08 december 2020
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert 8.200.000 euro in de renovatiewerken aan gebouw 3 gelegen op de COOVI-campus in Anderlecht. Op deze campus wordt beroeps- en technisch secundair onderwijs gegeven in de richtingen hotel, keuken, restaurant, bakkerij, slagerij en tuinbouw.
COOVI

Het gebouw 3 op de COOVI-campus dateert van 1949 en is aan renovatie toe. De investering dient voor het aanpassen van dit gebouw naar de huidige normen voor schoolgebouwen op vlak van energie, veiligheid en onderwijs. Ook de gevel wordt gerenoveerd. Voor deze werken zal de gebouwschil zo goed als mogelijk behouden blijven om de eenvormigheid van de bestaande gebouwen op de site te respecteren. Ook voor de vernieuwing van de binnenruimte wordt het unieke karakter van het gebouw gerespecteerd.

De herinrichting van gebouw 3 omvat de uitbouw van flexibele leslokalen, studieruimtes, polyvalente ruimtes en labolokalen. De infrastructuur is maximaal afgestemd op de noden van de verschillende onderwijsvormen die aangeboden worden op de site. De multifunctionele ruimtes laten toe om overdag, ’s avonds en tijdens het weekend flexibel onderwijs te organiseren. Het gebouw zal na de renovatie volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

In het bijgebouw wordt de bestaande turnzaal opgefrist en komen er extra kleedruimtes. De verbinding met de naastgelegen koffie- en restaurantzone zorgt ervoor dat de turnzaal ook kan ingezet worden als polyvalente ruimte. De koffie- en restaurantzone kan worden gebruikt als rust- en ontmoetingsplek en ook als aanvulling op de ‘leer-infrastructuur’. Er komt ook een oefenwinkel voor de leerlingen van het Centrum Leren en Werken Castor.

De renovatiewerken starten in de zomer van 2021 en de afwerking is voorzien in het voorjaar van 2023.