VGC investeert 8 miljoen euro in state-of-the-art praktijklokalen voor COOVI

Publicatiedatum: 
26 april 2019
Donderdag 25 april 2019 werden de nieuwe paviljoenen 14-15-16 van GO! COOVI officieel ingehuldigd.
COOVI

Voor bakker, slager, brouwer/destillateur en centraal magazijn

Het Centrum voor Opzoeking en Onderricht in de Voedingsindustrie of kortweg COOVI werd in 2013 als toenmalige campus Elishout overgeheveld van de VGC naar Scholengroep Brussel waarbij de VGC het engagement behield om te blijven investeren in kwalitatieve verbetering van de infrastructuur.

De totale makeover van de paviljoenen 14-15 en het gloednieuwe gebouw 16 zijn hiervan een mooi bewijs.

De ruim 8 miljoen euro die door de VGC hierin werd geïnvesteerd, resulteerde in prachtige nieuwe praktijklokalen voor bakkerij, slagerij, het distributiecentrum (centraal magazijn) en lokalen voor brouwer, wijnmaker en likeur & destillatie. Zowel COOVI SO (secundair dagonderwijs) als CVO COOVI (volwassenen) zullen van de nieuwe lokalen gebruik maken. Deze investering vertegenwoordigt slechts een deel van de meer dan 28 miljoen euro die de VGC de laatste jaren investeerde.

Iconische toren, geklasseerde hoeve en ‘villa’

De COOVI-site omvat 4 GO!-instellingen van Scholengroep Brussel, goed voor een kleine 2500 leerlingen en cursisten. Naast secundair en het CVO is er nog het autonoom internaat (o.a. in de villa) en CLW Castor, Centrum Leren en Werken (deeltijds beroepsonderwijs). Verder maken ook de geklasseerde Elishouthoeve en de keukentoren van COOVI, neerkijkend op de ring, er deel van uit.

Naar de toren loopt een Walk of Fame, een geplaveid pad met tegels met daarop namen van onze bekendste alumni zoals TV-koks Felix Alen en Sofie Dumont, groentenchef Frank Fol, oprichter van Les Jeunes Restaurateurs de Belgique en Les Jeunes Restaurateurs d’Europe en de eigenaars van sterrenzaken zoals tweesterrenrestaurant La Paix van Nathalie Obied in Anderlecht en éénsterzaken ’t Stoveke in Strombeek-Bever, ‘t Overhamme in Erembodegem, ’t Truffeltje in Dendermonde, De Mijlpaal in Tongeren en De Kristallijn in Genk.

Bijhorende documenten