Uitgebreide basisschool Scheutplaneet in Anderlecht is officieel geopend

De gerenoveerde en uitgebreide basisschool Scheutplaneet in Anderlecht werd officieel geopend. De school krijgt nu een dubbele capaciteit, tot 480 plaatsen, dankzij een subsidie van 4 miljoen euro van de VGC.

In de levendige en groene Scheutwijk te Anderlecht ligt de vrije katholieke basisschool Scheutplaneet. Achter de toegangspoort aan de drukke Ninoofsesteenweg, betreed je een geweldige, kansrijke school met veel zonlicht, ruime lokalen en een speelplaats van ruim drieduizend vierkante meter. De site in Anderlecht onderging in drie jaar tijd een ware metamorfose: het schoolgebouw werd zeer grondige gerenoveerd, er kwam een nieuwe sportzaal en een eerste deel van de speelplaats werd heraangelegd. De komende maanden wordt uitgekeken naar de afbraak van de oude turnzaal en de kapel en de herinrichting van de volledige speelplaats.

De werken werden opgedeeld in verschillende fases, op die manier kon de school op een veilige manier blijven functioneren. Naast het schoolgebouw werd eerst een ruime turnzaal gebouwd. Na de geschiktmakingswerken in de oude turnzaal konden de kleuters daar hun intrek nemen. De leerlingen van de lagere school verhuisden naar het gelijkvloers en de kelderverdieping. Fase 1 van de renovatiewerken kon hiermee van start gaan en de eerste en tweede verdieping werd grondig aangepakt. In januari 2023 verhuisden de leerkrachten en leerlingen van de lagere school naar hun nieuwe klaslokalen. Fase 2 van de renovatiewerken werd een feit. Minder dan één jaar later was het de beurt aan de kleuters en hun leerkrachten om hun nieuwe klaslokalen te betrekken. Zowel de klaslokalen als de administratieve ruimten, de polyvalente ruimte, het leraarslokaal, de zorglokalen en het opvanglokaal werden volledig vernieuwd. ​

Het renovatieproject voor de school en de bouw van de nieuwe turnzaal werden gegund voor een totaalbedrag van 5,1 miljoen euro. Het bouwproject werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), ten belope van 4 miljoen euro. Via het project Buitenspel van de VGC deed de school ook beroep op extra subsidies voor het aanleggen van de nieuwe speelplaats.