TOPspel: positief omgaan met negatief gedrag

Publicatiedatum: 
09 februari 2018
Een klas waar de leerlingen zich met plezier aan de afspraken houden, in stilte aan hun taak werken, elkaar helpen en aanmoedigen, beleefd zijn en hun vinger opsteken... Klinkt dit als muziek in de oren? Het kan dankzij TOPspel, een methodiek voor het trainen van sociale vaardigheden bij leerlingen van het lager onderwijs.
Illustratie TOPspel

TOPspel als methodiek voor het trainen van sociale vaardigheden

TOPspel is een revolutionaire methodiek die ontwikkeld werd door De Sleutel om sociale vaardigheden bij kinderen in de lagere school te trainen. De ingrediënten van TOPspel zijn teamwork, afspraken maken, positieve bekrachtiging en belonen. Gewenst gedrag wordt op een positieve en speelse manier ingeoefend.

Het lessenpakket is vlot te integreren in de bestaande lessen. Uit de reacties van leerkrachten blijkt dat leerlingen dit echt graag spelen. Je hebt vrij snel resultaat

Meer info over het TOPspel  vindt u hier.

Interesse?

Kom dan naar de infosessie om te weten wat TOPspel te bieden heeft. De infosessie  gaat door op 8 maart 2018 van 14u tot 16u. in de VGC, E. Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel. Deelname is gratis maar wel vooraf inschrijven via  preventie@desleutel.be.