Studeren in gekoelde ruimtes in de Study Spaces

Ben je op zoek naar een rustige en frisse studeerplek om te studeren tijdens de hittegolf? Kom dan langs in de Study Spaces van studentenorganisatie Brik.

In totaal biedt Brik deze zomer meer dan 600 plaatsen aan in Brussel. Bijna de helft daarvan zijn voorzien van airco. Naast airco, vinden studenten deze week ook op andere manieren verkoeling. Zo worden er tijdens de hittegolf bevroren flesjes water uitgedeeld die als koelelementen dienen en krijgen ze verfrissende snacks zoals ijsjes, iced coffees en watermeloen. In de tuin van de Study Space van het Brik-kantoor staat er dit weekend ook een zwembad om te pootje baden.

Naast verfrissing zoeken, worden studenten ook aangemoedigd om voldoende water te drinken, luchtige kledij te dragen én hun dagplanning aan te passen. Door vroeg te starten met studeren, kunnen ze in de late namiddag wanneer het te warm wordt een extra pauze inlassen. Study Space 'De Post' opent daarom deze week uitzonderlijk om acht uur in plaats van om negen.

Wie in een gekoelde ruimte wil studeren kan terecht in Study Space 'De Post' (125 plaatsen), Silversquare North (20 plaatsen) en verschillende Regus & Spaces kantoren (100 plaatsen verspreid over 7 locaties). Een overzicht van alle locaties en verfrissende tips vind je terug op het Study Spaces platform: studyspaces.brik.be. Studenten kunnen nog tot en met 9 september terecht in de Study Spaces.