Studenten lerarenopleiding van hogeschool Odisee brengen STEM naar Brusselse scholen

Publicatiedatum: 
24 maart 2017
Hogeschool Odisee start met een STEM‐academie in Brussel. De studenten van de opleiding Lager en Secundair onderwijs brengen STEM-vakken - wetenschappen en technologie - naar meisjes en jongens van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.
Logo Odifiks

Elke woensdag in maart, april en mei zakken een 90-tal studenten van de Lerarenopleiding van hogeschool Odisee af naar verschillende scholen in en rond Brussel. 70 studenten Lager onderwijs en 20 studenten Secundair onderwijs gaan STEM‐sessies geven aan leerlingen van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Via de STEM-academie, genaamd Odifiks-cluBXL, worden leerlingen gestimuleerd om wetenschappelijk te denken en om zelf op onderzoek te gaan.

Voor de Odisee‐studenten is dit een belangrijk project. Ze komen in contact met hun toekomstige werkomgeving en combineren verschillende onderdelen van hun opleiding, zoals wereldoriëntatie, didactiek en agogisch werk.

De STEM‐academie houdt halt in de Sint‐Lukas Basisschool en de Heilige Familie in Schaarbeek, de Sint‐Joost‐aan‐Zee basisschool in Sint‐Joost‐ten‐Node en het ASO van het Sint‐Niklaasinstituut in Anderlecht.

Meer info:

http://odifiks.odisee.be/activiteiten/odifiks-club-brussel