Stormloop voor VGC-speelpleinwerking tijdens paasvakantie

Publicatiedatum: 
30 maart 2018
Op dinsdag 3 april start het vierde seizoen van de vernieuwde speelpleinwerking die in 2015 werd opgestart door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Net als in de vorige edities is er een nauwe samenwerking met de Nederlandstalige scholen in Brussel. De scholen stellen hun infrastructuur open en leerkrachten zijn ook zelf actief als (hoofd)animator.
Kinderen spelen samen op een VGC-speelplein

Sterke groei aan speelpleinen

In 2015 waren er 8 speelpleinen actief tijdens de paasvakantie en 18 tijdens de zomervakantie. Deze paasvakantie zetten 17 speelpleinen hun deuren open. In de zomervakantie van 2018 staan 28 speelpleinen garant voor spel en plezier voor heel wat Brusselse kinderen uit het Nederlandstalig onderwijs.

 

Inschrijvingen groot succes

Gemiddeld zijn er 1.121 plaatsen per week beschikbaar in de paasvakantie. De speelpleinen voor kleuters en lagereschoolkinderen zijn bijna allemaal volzet. In totaal is 93,55 % van het aantal plaatsen voor de paasvakantie al ingevuld. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de verschillende tienerspeelpleinen en voor de Lenteschool, het speelplein voor anderstalige nieuwkomers.

Inschrijven kan nog tot de vrijdagmiddag voor de start van de speelpleinweek. Dat kan online via tickets.vgc.be/speelpleinen of aan het onthaal van de VGC (Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel).

 

Zomerspeelpleinen

Op zaterdag 26 mei starten de inschrijvingen voor de zomervakantie. Meer info daarover is terug te vinden op www.vgcspeelpleinen.be.

Bijhorende documenten