STARTPROjecten biedt gratis STEM-activiteiten voor iedereen in Brussel

Publicatiedatum: 
02 maart 2021
The IT Garage, het Brusselse fablab van STARTPROjecten vzw, organiseert STEM-activiteiten voor Brusselse jongeren, scholen en organisaties. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics (wetenschap, technologie, ontwerp en wiskunde). De vzw heeft zelfs een eigen open STEM-ruimte waar ze bootcamps voor jongeren aanbieden.
Bootcamp The IT Garage krokusvakantie 2021

 

STEM-bootcamps tijdens de vakanties

Tijdens de krokusvakantie vond een eerste STEM-bootcamp voor 9- tot 12-jarigen plaats met als thema ‘een frisse kop’. Tien enthousiaste Brusselse jongeren leerden er stap voor stap hoe ze een CO2-meter konden maken om de luchtkwaliteit in een lokaal te meten.

De volgende bootcamp gaat door in de tweede week van de paasvakantie. Deze keer werken 13- tot 16-jarigen rond het thema ‘groene vingers’. Interesse? Schrijf je vanaf 15 maart in via www.it-garage.be.

Interesse in gratis STEM-activiteiten?

Als erkende STEM-academie staat The IT Garage open voor alle mogelijke samenwerkingen met Brusselse (jongeren)organisaties en scholen. Het aanbod is op maat en dankzij de steun van de VGC ook gratis.

  • Ben je een organisatie die met jongeren werkt en wens je samen een STEM-activiteit op te zetten?
  • Ben je een school en wil je STEM-activiteiten organiseren voor je leerlingen, op school of op de locatie van The IT Garage in het centrum van Brussel?
  • Ben je leerkracht en wil je de STEM-trajecten en -opdrachten gebruiken in je lessen?

Neem een kijkje op www.the-it-garage.be of neem contact op met Ludo of Jamie via info@the-it-garage.be.