Start VGC-speelpleinen: 9 weken vakantieplezier op 28 locaties

Publicatiedatum: 
29 juni 2018
Op 2 juli start de vierde editie van de vernieuwde speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Kinderen en jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel krijgen op het speelplein een uitdagende, gevarieerde en kwaliteitsvolle vakantie.
Kinderen op speelplein

De totale capaciteit tijdens de 9 weken durende vakantieperiode bedraagt 12641 plaatsen verdeeld over 28 locaties in 12 Brusselse gemeenten. Dat vertaalt zich in een gemiddeld aanbod van 1405 plaatsen per week en pieken tot meer dan 2000 plaatsen per week. Op de eerste speelpleindag zullen er 201 animatoren en 45 hoofdanimatoren klaar staan.

De VGC-speelpleinen wil kinderen en tieners in de eerste plaats een leuke vakantie bezorgen. Het aanbod draagt bij tot maximale ontwikkelingskansen voor de Brusselse kinderen en jongeren en biedt hen nieuwe ervaringen. De VGC vindt het belangrijk dat alle deelnemers zich goed voelen op het speelplein. Ook kinderen met bijzondere noden zijn op elk speelplein welkom. Zij kunnen rekenen op gespecialiseerde begeleiding door animatoren die vooraf een aangepaste vorming volgden.

Sinds 2015 organiseert de VGC deze speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. Animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten en scholen bundelen hun expertise om jongeren van 3 tot 15 jaar een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het aantal locaties en plaatsen ging sindsdien gestaag omhoog. Animatoren krijgen voor en tijdens de speelpleinweken begeleiding op maat van medewerkers van het Onderwijscentrum Brussel (OCB).

Inschrijven voor de laatste beschikbare plaatsen of de wachtlijst kan via tickets.vgc.be.

 

Meer informatie:

Piet Vervaecke, directeur Onderwijscentrum Brussel: 02 210 63 90 of piet.vervaecke@vgc.be
www.vgcspeelpleinen.be