Start in februari met je educatieve opleiding

Sta je in het onderwijs? Of denk je erover na om de overstap naar het onderwijs te maken? Start al in februari met een educatieve opleiding!

Educatieve opleidingen in Brussel

Wil je lesgeven in het kleuter- of lager onderwijs? Of in de 1ste en 2de graad van het secundair onderwijs? Volg dan een (verkorte) educatieve bachelor. Die kan je volgen aan:

Wil je lesgeven in de 2de of 3de graad van het secundair onderwijs? Volg dan een (verkorte) educatieve master. Die kan je volgen aan:

Meer informatie over de verschillende soorten opleidingen in Brussel en de flexibele verkorte trajecten in Brussel en Vlaanderen vind je op deze pagina

Meteen aan de slag als leerkracht in Brussel?

Wil je onmiddellijk solliciteren als leerkracht in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel? Raadpleeg dan hier de verschillende kanalen met vacatures.

Ondersteuning voor zij-instromers

Denk je erover na om de overstap te maken naar het onderwijs? De VGC wil zij-instromers die hun educatieve opleiding volgen ondersteunen, via twee subsidies. Je kan een terugbetaling aanvragen voor je inschrijvingsgeld en je school kan je vrijstellen voor extra opleidingstijd, bovenop de lerarenbonus van Vlaanderen. 

Meer informatie over hoe je deze subsidies kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn, vind je op leerkrachtbxl.be of via het digitaal subsidieloket van VGC op subsidies.vgc.be.  

Kom naar de infobeurs voor zij-instromers

Heb je nog vragen? Kom op 25 januari 2023 naar de infobeurs voor zij-instromers. Je vindt er alle informatie over: de educatieve opleidingen in Brussel, flexibele en alternatieve opleidingstrajecten voor zij-instromers, de subsidies voor zij-instromers en informatie over de administratieve voorwaarden (loon, anciënniteit en diplomavereisten).

Schrijf je in via dit inschrijfformulier.