Sportvormingen voor leerkrachten Lichamelijke Opvoeding

Publicatiedatum: 
19 januari 2017
De sportdienst organiseert regelmatig clinics en vormingen voor alle Brusselse sportlesgevers inclusief voor leerkrachten Lichamelijke Opvoeding. Dit voorjaar staat er een clinic rond ‘Sport, spel en autisme’ op het programma en zijn alle leerkrachten LO van harte welkom op de schoolsportontmoeting waar er naast interessante vormingen ook tijd is voor inspraak en informatie uitwisseling.
Foto van een opleiding voor LO leerkrachten

Schoolsportontmoeting voor leerkrachten LO en directies op maandag 13 februari 2017
Op 13 februari is er de jaarlijkse schoolsportontmoeting Brussel.
Op het programma van de schoolsportontmoeting dit jaar: een korte inleiding, inspirerende en sportieve bijscholingen én een beurs met mogelijke partners uit het sportveld.
Aan de verschillende informatietafels kom je alles te weten over (school)sport in Brussel. Om 12 uur sluiten we af met een broodje, een drankje en een informele babbel.
De inhoud van de workshops en het volledige programma vind je hier.

Clinic 'Sport, spel en autisme' op zaterdag 11 maart 2017
Voor kinderen en jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) zijn sport en spel een ideale uitlaatklep. Maar hoe pas je je sportlessen aan zodat deze kinderen een fijne sportervaring beleven? In deze clinic worden naast een theoretisch kader ook heel wat praktische tips aangereikt om op een gestructureerde manier sport en spel aan te bieden aan deelnemers met ASS, zowel met als zonder verstandelijke beperking.
Meer info vind je hier.