Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt onderwijscampus van 7,7 miljoen

Er komt een nieuwe onderwijscampus in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De dubbele basisschool Prinses Paola en de gemeentelijke academie worden er gehuisvest en het complex krijgt er nog een sportzaal bovenop.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe werkte een masterplan uit voor haar Nederlandstalig onderwijs. De bestaande gebouwen op het Heilige Familieplein zullen geleidelijk worden gesloopt en vervangen door een opmerkelijke nieuwbouw waarin de basisschool, academie en sportfaciliteiten ondergebracht zullen worden.

De capaciteit van de basisschool wordt verdubbeld naar 440 leerlingen. Daarnaast worden er sportfaciliteiten gecreëerd waarvan zowel de school als de sportclubs gebruik kunnen maken. De Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt hiervoor 6,4 miljoen euro uit.

Gezien de behoeften en ambities van de Nederlandstalige gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord, worden er ook ruimtes en klaslokalen opgenomen in dit bouwproject. Die lokalen en ruimtes zullen zowel gemeenschappelijk als exclusief gebruikt worden door de academie. Hiervoor komt de VGC met een subsidie van 1,25 miljoen euro over de brug.

De werkzaamheden gaan van start in 2024 en de opening van de nieuwe infrastructuur staat gepland voor 2026. Met de goedkeuring van deze investeringssubsidies is het plaatje voor het Nederlandstalig onderwijs in Sint-Lambrechts-Woluwe compleet. In april 2023 werd er ook al beslist dat er nieuwe faciliteiten komen voor de buitengewone lagere school Klim Op, die zal worden overgedragen aan het GO! (Gemeenschapsonderwijs).