Sint-Gillisschool verhuist naar een volledig gerenoveerd schoolgebouw

Publicatiedatum: 
02 februari 2017
De leerlingen van de vrije basisschool Sint-Gillis hebben hun oude schoolgebouw verlaten en zijn verhuisd naar een nieuw schoolgebouw in Sint-Gillis. Het schoolgebouw is volledig gerenoveerd met subsidies van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC.
blauwe gang tussen klassen

 

Een lange weg naar een kwaliteitsvol schoolgebouw

De Sint-Gillisschool zat al vele jaren in een oud en te klein schoolgebouw. Na een lange zoektocht en veel onderhandelingen werd uiteindelijk een gebouw aangekocht op de ECAM-site in de Bernierstraat in Sint-Gillis. Op deze site was vroeger de École Centrale des Arts et Métiers gehuisvest. In mei 2014 werden de bouwplannen voorgesteld voor een grondige renovatie. Nu, tweeënhalf jaar later, is het gebouw klaar om de leerlingen te ontvangen in een comfortabele en uitdagende omgeving.

 

Plechtig geopend

Op 2 februari 2017 vond de plechtige opening plaats in aanwezigheid van o.a. minister Guy Vanhengel en burgemeester Charles Picqué. Ook de leerkrachten en ouders namen deel aan de festiviteiten. Tijdens de speeches werd benadrukt dat deze nieuwe school er enkel kon komen dankzij een goede samenwerking en werd iedereen die geholpen heeft bedankt voor de steun.

 

Foto's

Bekijk hieronder enkele actiefoto's van het openingsmomoment en enkele foto's van het vernieuwde gebouw.

Fotogalerij 
een klas in het nieuwe schoolgebouw
rode gang tussen klassen
vooraanzicht schoolgebouw
directie en leerkrachten
speech voorzitter schoolbestuur
speech minister Guy Vanhengel
leerkrachten zingen een lied