Schorsing subsidie voor ICT-uitrusting van basisscholen vanaf 1 juni 2020

Publicatiedatum: 
28 mei 2020
Nederlandstalige basisscholen in Brussel konden een subsidie van maximaal 20.000 euro van de VGC krijgen om ICT-uitrusting aan te kopen of te leasen. De subsidieoproep wordt tijdelijk geschorst.
Sfeerbeeld smartboard Sint-Pieterscollege ©Lander Loeckx

Het aan te vragen materiaal ging specifiek om de aanschaf of leasing van digitale schoolborden, laptops, tablets en klein materiaal verbonden aan de installatie of randapparatuur (zoals bijvoorbeeld het aanpassen van bekabelingen voor een vlot werkende internetverbinding). Meer dan 100 Nederlandstalige basisscholen in Brussel hebben een aanvraag ingediend en in totaal werden er meer dan 2.000.000 EUR aan subsidies toegekend.

Als gevolg van de corona-maatregelen wordt het subsidiekader geëvalueerd en getoetst aan de reële ICT-noden van scholen. Daarom wordt de oproep (tijdelijk) geschorst. Dit heeft dan ook als gevolg dat er geen nieuwe aanvragen meer zullen worden aanvaard vanaf 1 juni 2020. Openstaande subsidieaanvragen die in het e-loket van de VGC uiterlijk op 31 mei 2020 ingediend zijn, zullen nog behandeld worden.