Scholen gaan voor een beter en mooier Brussel met Bruss-it

Publicatiedatum: 
27 januari 2017
Campus Spoor West, Imelda Brussel, KTA Zavelenberg en Mabo Brussel uitgekozen als Brusselse stadsmakers met goesting en ontvangen hiervoor een subsidie van Bruss-it.
Visual van Bruss-it

De projectoproep Bruss-it werd in november 2016 afgesloten met 72 projectaanvragen. De VGC kent een subsidie toe aan 18 initiatieven.

De volgende scholen werken mee aan een Bruss-it project:

  • Samen met leerlingen uit de verschillende scholen in de Moutstraat, met bewoners, met Globe Aroma e.a. boksen Mabo Brussel en Imelda Brussel  vier mobiele picknicktafels in elkaar die ook dienst kunnen doen als pingpongtafels en die bij mooi weer de publieke ruimte in de straat zullen animeren
  • KTA Zavelenberg richt een zelfpluktuin in op haar schooldomein die ontworpen en onderhouden wordt door de leerlingen en buurtbewoners uit de woonwijk Cité Moderne.  De zelfpluktuin wordt een blijvende ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.
  • De 3 scholen van Campus Spoor West willen, in overleg met de buurtbewoners en de kinderen en jongeren van de scholen, van het pleintje voor de campus een aantrekkelijke en uitnodigende ontmoetingsplek voor de buurt maken.

Deze scholen maken met hun project deel uit van 18 geselecteerde (burger)projecten die inzetten op gemeenschapsvorming in de publieke ruimte. Ze ontvangen een subsidie tot 15.000 euro van de VGC. Het gaat over projecten die ontmoetingen en uitwisselingen stimuleren, ruimtes delen en tijdelijk invullen, sociale en culturele interventies op publieke plekken.

Heb je ook ideeën voor een beter en mooier Brussel? Hou Facebook en www.brussit.be in de gaten en kom binnenkort alles te weten over de oproep van het voorjaar 2017!