Renovatiewerken in uw school? FIX en Casablanco staan klaar!

Publicatiedatum: 
27 september 2019
Vzw FIX en vzw Casablanco voeren renovatiewerken uit in Nederlandstalige scholen in Brussel. De werken worden uitgevoerd door laaggeschoolde werkzoekenden binnen een opleidings- en werkervaringstraject. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) subsidieert beide organisaties met oog op het verbeteren van de schoolinfrastructuur en het aanbieden van een kwaliteitsvolle werkervaring en opleiding aan doelgroepwerknemers.
FIX aan het werk

FIX

Fix heeft om en bij de 40 arbeiders in een werkervaringstraject en bedient jaarlijks meer dan 60 scholen. FIX voert een ruim gamma aan werken uit: schilderen & behangen, binnenafwerking, schrijnwerk, energie en isolatie, loodgieterij en ruwbouw.

Binnenkort kan u FIX ook inschakelen voor kleine en dringende werken, want FIX start op 1 oktober met een nieuw multi-inzetbaar team. Het multi-inzetbare team verzekert snelle interventies om kleine infrastructuurproblemen in scholen aan te pakken. Daarnaast kan het multi-inzetbare team meer ingrijpende infrastructuurproblemen opsporen en signaleren aan de andere ploegen van FIX. FIX ontvangt voor het nieuw multi-inzetbaar team een subsidie van 30.000 euro van de VGC.

Nederlandstalige scholen in Brussel kunnen een aanvraag voor werken indienen via de website van FIX. Het voordeel voor de school is dat ze alleen het materiaal en slechts een kleine bijdrage per ploeg per dag betalen.

Casablanco

FIX werkt nauw samen met vzw Casablanco. Casablanco is ook een werkervaringsproject dat een opleidingstraject op de werkvloer aanbiedt aan laaggeschoolde langdurig werkzoekenden in de bouwsector. Tegelijkertijd biedt vzw Casablanco een dienstverlening voor scholen aan die bestaat uit energiebesparende, renovatie- en isolatiewerken. Voor het werkjaar 2019 ontvangt Casablanco een subsidie van 43.000 euro van de VGC.
Vzw FIX is het centrale aanspreekpunt voor scholen. Alle aanvragen voor renovatiewerken lopen via FIX.

Werkervarings –en opleidingsprojecten

De arbeiders van FIX en Casablanco zijn laaggeschoolde werkzoekenden die tot twee jaar lang praktijkervaring opdoen. Alle arbeiders worden begeleid door ervaren technische instructeurs en krijgen opleiding op de werkvloer. Door de begeleide werkervaring die de arbeiders in de scholen opdoen, vinden ze gemakkelijker een volwaardige job op de reguliere arbeidsmarkt en versterken ze hun sociaaleconomische positie in de samenleving.

Meer informatie

Meer informatie over FIX: www.fixbrussel.be
Meer informatie over Casablanco: www.casablanco.be

Fotogalerij 
Minister Gatz op bezoek bij FIX
Minister Gatz op bezoek bij FIX
Minister Gatz op bezoek bij FIX