Projectoproep Schoolcontract: deadline 15 juli 2019

Publicatiedatum: 
16 mei 2019
De dienst ‘scholen’ van perspective.brussels lanceert een oproep naar scholen om zich kandidaat te stellen voor een Schoolcontract. Daarmee wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest schoolbuurten opwaarderen en de relatie tussen scholen en hun omgeving versterken.
Afbeelding oproep schoolcontract perspective.brussels

Schoolcontract

Het Schoolcontract is een gewestelijk programma voor stadsvernieuwing. Het voorziet in investeringen en interventies op en rond de school over een periode van vijf jaar. Per contract wordt maximaal 2,5 miljoen euro toegewezen. De eerste reeks contracten zal lopen van 2020-2024. Een tweede reeks is gepland voor 2021-2025.

Het Schoolcontract biedt aan zowel de school als de wijk tal van voordelen. De Scholen krijgen gewestelijke steun om hun omgeving aangenamer en veiliger te maken (vb. mobiliteit, openbare verlichting, netheid, groene ruimten, aanwezigheid van straathoekwerkers of gemeenschapswachten, beveiliging, enz.) Verenigingen en buurtbewoners kunnen buiten de schooluren meegenieten van de schoolinfrastructuur (vb. sportzaal, tentoonstellingsruimte, speelplaats, ...).

Welke scholen komen in aanmerking?

De oproep is gericht aan de inrichtende machten van onderwijsinstellingen of aan instanties die voldoen aan de schoolplicht in Brussel én die zich in ‘Zones van Stedelijke Herwaardering’ bevinden.

Meer info