Oude rijkswachtkazerne van Elsene wordt een tijdelijke basisschool

Publicatiedatum: 
01 februari 2018
De basisschool Lutgardis in Elsene wordt het komend anderhalf jaar grondig gerenoveerd en uitgebreid. Tijdens de werken is er een tijdelijke locatie nodig om de werking van de school te garanderen. Daarom slaan de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het Brussels Gewest de handen in elkaar.
Kazerne van Elsene

De basisschool Lutgardis krijgt een tijdelijk onderkomen in één van de gebouwen van de Kazernes aan de Kroonlaan, vroeger de oude rijkswachtschool, nu de site Usquare, die het Gewest recent verwierf.

Het Brussels Gewest stelt een ruim gebouw en een speelplaats ter beschikking van de school. De VGC zal de noodzakelijke werken financieren om de tijdelijke schoolinfrastructuur geschikt en veilig te maken, voor de 220 kleuters, lagere schoolkinderen en hun leerkrachtenteam. De opening van de tijdelijke school is voorzien op 1 september 2018.

Tegen 2020 kunnen de leerlingen en leerkrachten van de Lutgardisschool terug naar de Emile Bécolaan in een op dat ogenblik grondig gerenoveerd schoolgebouw. De VGC investeert er 3 miljoen EUR in de renovatie en uitbreiding.