Opening gerenoveerd schoolgebouw LEO XIII

Publicatiedatum: 
02 maart 2018
Op vrijdag 2 maart werd het gerenoveerde schoolgebouw van LEO XIII in Neder-Over-Heembeek feestelijk geopend.
renovatie LEO XIII

Na anderhalf jaar werken toonden het schoolbestuur en de directie met veel trots de nieuwe schoolinfrastructuur van basisschool LEO XIII aan het grote publiek. Het gebouw werd officieel geopend en de aanwezigen konden genieten van muzikale opvoeringen en allerlei leuke activiteiten.

Het dak van het schoolgebouw van LEO XIII bleek enkele jaren geleden niet meer in goede staat. De architect en het schoolbestuur zagen dit als een opportuniteit en besloten het niet te houden bij het vernieuwen van het dak. De bestaande schoolgebouwen werden gerenoveerd, de twee vestigingen werden aan elkaar verbonden met een grote gang en een bijkomende dakverdieping werd gerealiseerd. Bovendien werd de toegankelijkheid verhoogd door het installeren van een lift. Door de bijkomende verdieping kan de school haar capaciteit met meer dan 100 plaatsen verhogen. 

Het schoolbestuur dankte de VGC uitdrukkelijk voor de financiële ondersteuning. De VGC investeerde immers 2,2 miljoen in dit mooie verbouwproject en gaf ook een subsidie voor de plaatsing en huur van de containers waarin de leerlingen tijdens de werken konden verblijven. De inspanningen van de afgelopen jaren worden nu beloond met een gebouw dat voldoet aan de huidige normen en mooie nieuwe lichtrijke lokalen voor de leerlingen en leerkrachten. 

 

Ook benieuwd naar het resultaat? Hieronder kan u enkele foto's terugvinden. 

 

 

Fotogalerij 
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII
Opening LEO XIII