Ook in coronatijden 250 plekken in de Study Spaces

Publicatiedatum: 
28 mei 2020
Brik – Student in Brussel organiseert, met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), elke examenperiode Study Spaces, waar studenten samen kunnen studeren. Deze lente richt Brik een aangepaste editie in. Omdat voldoende afstand houden op dit moment erg belangrijk is, heeft elke studeerruimte minder capaciteit dan gewoonlijk. Gelukkig kan Brik dankzij enkele nieuwe locaties nog steeds 250 studenten een plaats bieden.
Study Space Tour & Taxis

Uit de recente studentenbevraging van Brik bleek dat de nood aan voldoende studeerplekken ook in deze periode zeer groot was. Verschillende studenten gaven aan dat ze thuis niet de geschikte omstandigheden hebben om zich in alle rust voor te kunnen bereiden.

Dankzij de samenwerking tussen Brik en de VGC was er reeds een solide basisaanbod, met Study Spaces in verschillende gemeenschapscentra, Muntpunt, het OCB en het administratiegebouw van de VGC aan de Emile Jacqmainlaan.

De Study Spaces zijn al enkele jaren erg populair bij studenten. Door de coronamaatregelen kunnen er minder studenten op de verschillende locaties terecht, maar dankzij een goede samenwerking met andere organisaties, zijn er toch 250 studeerplekken

Er deze editie enkele nieuwe Brusselse locaties die plots vrije ruimtes hebben omdat hun dagelijkse activiteiten niet kunnen doorgaan. Het Hotel de la Poste in Tour & Taxis is doorgaans volgeboekt met evenementen, maar biedt nu 70 studenten een rustige plek in een schitterende zaal. Bel Mundo, het restaurant van Atelier Groot Eiland aan het kanaal in Molenbeek, opent de deuren voor 40 studenten zolang de horeca gesloten moet blijven.

Studenten die thuis niet de geschikte omstandigheden hebben om zich in alle rust voor te bereiden op hun examens, krijgen voorrang. Maar ook voor studenten die zich alleen op kot niet genoeg kunnen concentreren, voorziet Brik een plaatsje. Alle geïnteresseerden kunnen zich registreren op de website van Brik.

Ruime openingsuren blijven belangrijk voor studenten, zeker ’s avonds. Daarom kan er in de Study Space in JC Aximax elke weekdag van 9 uur tot 22 uur gestudeerd worden. De Study Space in Tour & Taxis is bovendien ook open tijdens het weekend.

Ook voor het afleggen van mondelinge en schriftelijke examens is er een originele oplossing. Sinds maart hebben verschillende internationale studenten hun studentenkamer verlaten omdat ze werden teruggeroepen naar hun land. Deze lege studentenkamers in het Van Orley International Student House in het centrum van Brussel, stelt Brik nu open voor studenten die hun examens via computer moeten afleggen. Elke kamer is voorzien van een bureau en een internetverbinding om ervoor te zorgen dat studenten zo goed mogelijk kunnen presteren.